De Paasbergen en De Schutse genomineerd voor Gastvrijheidszorg Award 2016 › Treant Zorggroep

De Paasbergen en De Schutse genomineerd voor Gastvrijheidszorg Award 2016

Geplaatst op: 29 april 2016

Twee locaties van Treant Zorggroep zijn genomineerd voor de Gastvrijheidszorg Awards 2016: woonwijkcentra De Paasbergen in Odoorn en De Schutse in Coevorden. Met de nominaties horen De Paasbergen en De Schutse tot de tien meest gastvrije zorginstellingen van Nederland. De uitreiking van de awards aan de winnende zorginstellingen is op 8 juni.

Zo’n 150 zorginstellingen deden in 2016 mee aan de vernieuwde audit van Gastvrijheidszorg met Sterren. Een opvallende tendens is dat steeds meer zorginstellingen het auditsysteem gaan gebruiken als intern hulpmiddel om de gastvrijheidszorg te verbeteren.

Waarderingssysteem
Gastvrijheidszorg met Sterren is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheidszorg in zorginstellingen. De waardering komt tot stand via interne beoordelingen van management, cliëntenraad, cliënten, medewerkers, vrijwilligers en familieleden en daarnaast via twee bezoeken door externe auditeurs, waarvan één bezoek als mystery guest. Gastvrijheidsaspecten die worden beoordeeld zijn onder meer ambiance, bejegening, beleid, eten & drinken, faciliteiten en klantvriendelijkheid.