De Horst opent nieuwe binnentuin met voorjaarsmarkt › Treant Zorggroep

De Horst opent nieuwe binnentuin met voorjaarsmarkt

Geplaatst op: 30 april 2014

Woensdag 7 mei opent woonzorgcentrum De Horst, onderdeel van Leveste Care, een nieuwe binnentuin. Om kennis te maken met de vernieuwde tuin, vindt er in deze tegelijkertijd een voorjaarsmarkt plaats. Van 13.30 tot 16.30 uur is iedereen hier van harte welkom. De toegang is gratis.  

De binnentuin is een zogenaamde omheinde belevingstuin, vertelt activiteitenbegeleider Angelique Hilbrands. “Dit betekent dat cliënten genieten van de kleuren, geuren en smaken in de tuin. Zo staan er kruiden, aardbeien en frambozen die mensen kunnen plukken.” Doordat de binnentuin alleen bereikbaar is via De Horst, is deze ook geschikt voor cliënten die niet zonder begeleiding naar buiten kunnen. Daarnaast is de tuin geschikt gemaakt voor rolstoelers.

Voorjaarsmarkt
Tijdens de voorjaarsmarkt kan iedereen de nieuwe tuin bekijken. Op de markt verkopen verschillende standhouders diverse producten zoals ijs, fruit en boeken. Ook zijn er producten te koop die cliënten gemaakt hebben, bijvoorbeeld speelgoed voor baby’s, natuurschilderijen en brocante spullen. Ook is er live pianomuziek aanwezig. De opbrengst van de verkoop van de zelfgemaakte producten komt ten goede aan activiteiten voor cliënten.

Voorjaarsmarkt De Horst: woensdag 7 mei, van 13.30 tot 16.30 uur, woonzorgcentrum De Horst, Rondweg 97 in Emmen.