CVA-café in Scheper Ziekenhuis › Treant Zorggroep

CVA-café in Scheper Ziekenhuis

Geplaatst op: 28 april 2014

In het kader van de Europese dag van de beroerte (CVA) organiseert het Scheper Ziekenhuis op maandagavond 12 mei, in samenwerking met de Nederlandse CVA-Vereniging, een CVA-café. Deze bijeenkomst is bedoeld voor patiënten, familie en andere belangstellenden en staat in het teken van herkenning, nazorg en toekomst.

Onder het motto 'Achteruitgang na CVA en dan?' belichten revalidatiearts Karin Lesuis en medisch psycholoog Eric de Jong de gevolgen van een beroerte. Daarna zijn er workshops over onder meer sport- en beweegmogelijkheden, oefeningen en activiteiten die geschikt zijn voor mensen met een beroerte. Deze workshops worden geleid door een maatschappelijk werker, een fysiotherapeut, een ergotherapeut en een medewerker van het Sportloket. Aan het eind van de bijeenkomst is er gelegenheid om vragen te stellen.

Het CVA-café op maandag 12 mei is bedoeld voor (ex-)patiënten, hun partners, familieleden, mantelzorgers, hulpverleners en andere geïnteresseerden. De bijeenkomst vindt plaats in vergaderzalen 1 en 2 van het Scheper Ziekenhuis (bereikbaar via de hoofdingang). De ontvangst (inclusief soep en broodjes) is van 17.00 tot 17.30 uur. De avond wordt om 20.00 uur afgesloten met een hapje en een drankje.

Opgave
Het CVA-café biedt ruimte aan maximaal honderd deelnemers. Opgave kan tot 7 mei via e-mail: l.meems@sze.nl of Jennette1608@gmail.com, telefonisch via 0591 691 420 of schriftelijk: Scheper Ziekenhuis, polikliniek Neurologie, Boermarkeweg 60, 7824 AA Emmen. (o.v.v. 'deelname CVA-café').