Cursus geeft meer glans aan leven vrouwen › Treant Zorggroep

Cursus geeft meer glans aan leven vrouwen

Geplaatst op: 3 december 2013

Woonwijkcentrum Tonckenshuys, onderdeel van Zorgpalet, organiseert in januari weer een cursus ‘Geef uw leven een beetje meer GLANS’. De cursus is bestemd voor 55+ vrouwen die meer gezelligheid en activiteiten in het leven willen. Naast de bewoners van Tonckenshuys, zijn ook vrouwen uit de regio van harte welkom. De cursus start zodra er voldoende aanmeldingen zijn.

“Sommige veranderingen bij het ouder worden zijn prettig, zoals het krijgen van kleinkinderen of het hebben van meer tijd. Andere veranderingen zijn minder prettig, zoals de achteruitgang van gezondheid, het wegvallen van een vaste dagindeling of het verlies van dierbaren”, aldus docent Mieke van de Wiel. “De cursus ‘Geef uw leven een beetje meer GLANS’ is speciaal ontwikkeld voor vrouwen die soms wat gezelligheid in het leven missen, niet genoeg leuke bezigheden hebben of wel veel wíllen ondernemen maar dit steeds uitstellen.”

De cursus ondersteunt vrouwen bij het zoeken naar nieuwe mogelijkheden om de tijd prettiger in te vullen en leert ze om zelf actief bij te dragen aan de glans in hun eigen leven. Concrete onderwerpen zijn bijvoorbeeld ‘positief zijn en blijven’, ‘initiatief nemen en zelfvertrouwen opbouwen’ en ‘persoonlijke sterke punten ontdekken en uitbouwen’.

De groep bestaat uit tien tot twaalf vrouwen en wordt begeleid door twee ervaren docenten. De zes wekelijkse bijeenkomsten van 2 tot 2,5 uur zijn in woonwijkcentrum Tonckenshuys, Meppelerweg 22 in Zuidwolde. Cursusdata ontvangt u na aanmelding (start zodra er voldoende aanmelding is). Het cursusgeld is € 25 per persoon. Voor meer informatie of aanmelden belt u met een van de docenten, Mieke van de Wiel, telefoon 06 23 01 49 74, Grietje Blaauw, telefoon (0528) 263 288 of Alma Snippe, telefoon 06 30 23 16 26.