Congres in Emmen voor cardiologie-professionals › Treant Zorggroep

Congres in Emmen voor cardiologie-professionals

Geplaatst op: 16 juni 2016

Hartkatheterisatielaboranten van Treant Zorggroep organiseren op donderdag 6 en vrijdag 7 oktober het allereerste Nederlands Intercollegiaal Cardiologie Event (NICE). Een congres voor zorgprofessionals, in het bijzonder cathlab-medewerkers, verpleegkundigen cardiologie, IC of CCU, Physician Assistants en verpleegkundig specialisten, die tijdens hun dagelijks werk te maken hebben met cardiologische patiënten. Centraal thema is ‘Angst’, dus kom langs als je durft!

Deelnemers kunnen rekenen op een interessant en veelzijdig programma. “Alle facetten van de (interventie)cardiologie komen tijdens het tweedaagse programma aan bod”, vertelt organisator en hartkatheterisatielaborant Mirjam Grit van Treant. “Ons doel is leerzaam en vernieuwend te zijn, in een setting die uitnodigt om te netwerken. We zijn dan ook blij dat we een samenwerking zijn aangegaan met het prachtige nieuwe Atlastheater in Emmen”, vult medeorganisator Illya Epping aan. “Centraal gelegen en voorzien van alle benodigde faciliteiten. Een fijne accommodatie is immers net zo belangrijk als een goed programma.”

Programma
Op donderdagavond 6 oktober wordt gestart met een leerzame avond over cardiologie en het dierenrijk met een knipoog naar buur Wildlands. Na afloop is er gelegenheid te netwerken, onder het genot van een hapje en een drankje. Op 7 oktober stelt Treant een verrassend dagprogramma samen waarin angst centraal staat. Zowel vanuit het perspectief van de patiënt als de zorgverlener. Voelen zorgverleners ook angst? En hoe gaan zij daar mee om? Is er wel eens sprake van een horrorscenario? Vooraanstaand filosoof drs. M. de Bree spreekt over doodsangst. Een van de hoogtepunten is de toelichting die drs. J. Vainer geeft over Cardiac Shockwave, een therapie die op dit moment nog bijna nergens plaatsvindt. Tot slot mag een live case vanuit ziekenhuislocatie Scheper van Treant niet ontbreken.

Sinds 2007
Het is niet de eerste keer dat Treant Zorggroep een scholing over hartkatheterisatie organiseert. Sinds 2007 zijn professionals uit het vakgebied jaarlijks welkom in Emmen om hun kennis over hartkatheterisatie bij te spijkeren. “Met NICE gebruiken we onze ervaring om deze jaarlijkse ontmoeting van collega’s in een nieuw, maar dus vertrouwd, jasje te zetten,” aldus Grit.

Accreditatie en aanmelden
Nederlandse zorgprofessionals werkzaam met cardiologische patiënten zijn van harte welkom. Er zijn 6 SBHFL-accreditatiepunten te verdienen. Ook is accreditatie aangevraagd bij NVVC, NVHVV, GAIA (PA’ers), Register V&V en Kwaliteitsregister V&V. Bij voldoende aanmeldingen wordt ook het ADAP toegevoegd. Meer informatie over aanmelden, accreditatie en kosten: www.nice-congres.nl. Wees er snel bij, want vol is vol!