Compaan vermindert eenzaamheid ouderen bij Treant in Zuidwolde › Treant Zorggroep

Compaan vermindert eenzaamheid ouderen bij Treant in Zuidwolde

Geplaatst op: 4 mei 2017

Als mensen ouder worden, neemt vaak de eenzaamheid toe. Van de 75- tot 85- jarigen voelt bijna vijftig procent zich eenzaam. In woonwijkcentrum Tonckenshuys in Zuidwolde, onderdeel van Treant Zorggroep, gebruikt de 104-jarige bewoonster mevrouw Cole de Compaan tegen eenzaamheid. Met de Compaan, een speciale tablet, kan ze op een makkelijke manier online contact onderhouden met haar familie. ‘De Compaan is echt een uitkomst voor ouderen met familie op afstand’, volgens mevrouw Cole.

De grote knoppen en simpele navigatie maakt de Compaan handig voor gebruik door ouderen. Foto’s delen, berichten sturen, afspraken maken, een spelletje spelen, internetten en beeldbellen: het is allemaal mogelijk met de Compaan. Familieleden die ver weg wonen, zijn door het gebruik van de Compaan toch dichtbij. De Compaan zit in een lijst van duurzaam hout, hierdoor blijft hij stevig op de tafel staan.

Tevreden

Marga Kool heeft de Compaan laten installeren voor haar 104-jarige tante in woonwijkcentrum Tonckenshuys. Beiden zijn erg tevreden over de Compaan. Marga: ‘Het is een geweldig ding! We hadden een tijd geleden al een iPad voor tante aangeschaft, maar die bleek met al die handelingen en kleine toetsen te moeilijk te hanteren. De Compaan is overzichtelijk, heeft grotere knoppen en grotere letters. We hebben al foto’s en berichtjes verstuurd en een memoryspelletje gespeeld. Tante heeft hem nog maar pas, maar we vinden het nu al een prachtig apparaat!’

Gerelateerde locaties