Cliënten Promens Care aan de slag in De Schutse › Treant Zorggroep

Cliënten Promens Care aan de slag in De Schutse

Geplaatst op: 16 april 2015

Treant Zorggroep en Stichting Promens Care zijn in woonwijkcentrum De Schutse in Coevorden een samenwerking aangegaan. Zes cliënten van Promens Care, allen met een verstandelijke beperking, doen twee dagen per week allerlei werkzaamheden in De Schutse. Bijvoorbeeld afval en wasgoed ophalen, tafels dekken in het grand café, tafels afnemen in het atrium, ondersteuning in de huishoudelijke dienst en onderhoud van de wijktuin.

Medewerkers van Promens Care doen de professionele begeleiding. Zij zijn aanwezig op de dagen dat cliënten de activiteiten uitvoeren. Daarbij ondersteunen ze medewerkers van De Schutse en begeleiden ze cliënten bij hun activiteiten.

Beide partijen hopen in de toekomst de werkzaamheden verder uit te breiden. Het idee is om cliënten van Promens Care te betrekken bij het opzetten van het theehuis. Deze is vorig jaar in de wijktuin geplaatst en wordt nu met vrijwilligers en cliënten van Promens Care gerund. Zo kunnen bewoners van de Schutse, wijkbewoners en toeristen genieten van een kopje thee met zelfgebakken taart.