Chirurgen Treant Zorggroep vieren vijfjarig bestaan gefuseerde vakgroep › Treant Zorggroep

Chirurgen Treant Zorggroep vieren vijfjarig bestaan gefuseerde vakgroep

Geplaatst op: 16 januari 2018

Deze maand is het vijf jaar geleden dat de chirurgen van Treant Zorggroep zich fuseerden tot een vakgroep. Zij liepen daarmee een jaar vóór op de officiële fusie van de separate organisaties. In de afgelopen jaren is het de vakgroep gelukt de historische verschillen snel te overwinnen en zijn ze een hechte club geworden.

Harmen Zwaving, voorzitter van de vakgroep, somt de resultaten op van vijf jaar samenwerken: “We hebben voor de buitenwereld merkbaar bereikt dat we voor alle locaties de juiste dokter kunnen leveren bij het probleem waar een patiënt mee komt;  24 uur per dag, 7 dagen in de week. Deze gedifferentieerde zorg komt de patiëntenzorg in zowel kwaliteit als beschikbaarheid in onze regio ten goede. Waren we niet gefuseerd, dan hadden we in deze regio bepaalde ingrepen niet meer kunnen blijven doen vanwege de zogenaamde volumenormen (de minimum aantallen die voor complexe, risicovolle operaties zijn vastgesteld). Ook hebben we het Mammacentrum in Hoogeveen geopend en de opleiding voor nieuwe chirurgen op de drie ziekenhuislocaties staat als een huis. We merken trouwens ook dat we door onze grootte aantrekkelijk zijn gebleken voor nieuwe chirurgen.”

De chirurgen hebben ook voor de toekomst nog vele plannen: zo starten ze binnenkort met de robotchirurgie (met de Da Vinci robot), zijn er plannen voor een vaat-interventie centrum en is de doorontwikkeling van het borstkankercentrum een grote wens. De vakgroep bestaat momenteel uit zeventien vakgroepleden, twee waarnemers en acht chirurgen in opleiding.