Carla van de Wiel benoemd tot bestuursvoorzitter Treant Zorggroep › Treant Zorggroep

Carla van de Wiel benoemd tot bestuursvoorzitter Treant Zorggroep

Geplaatst op: 2 juni 2017

De raad van toezicht heeft Carla van de Wiel benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van Treant Zorggroep. De benoeming gaat per direct in. Van de Wiel was al ad interim bestuursvoorzitter sinds december 2016. De komende maanden wordt gewerkt aan vaste invulling voor de financiële en medische portefeuilles binnen de raad van bestuur.

‘We zijn erg blij dat Carla de vaste bestuursvoorzitter wordt. Ze is al het boegbeeld van Treant en het is heel goed dat ze dat ook blijft’, aldus Bas Eenhoorn, voorzitter van de raad van toezicht van Treant. ‘Bestuurlijke continuïteit is van groot belang voor Treant. De komende maanden werken we hard om de raad van bestuur weer op volle sterkte te krijgen.’

Carla van de Wiel nam de voorzitterstaken op zich na het vertrek van haar collega bestuurders in december 2016. Ze werkt sinds 2015 bij Treant en is een ervaren bestuurder met ruime ervaring in en affiniteit met de gezondheidszorg.

De raad van bestuur van Treant zal vanaf dit najaar bestaan uit drie functies: een voorzitter (CEO), een bestuurder met een focus op financiën (CFO) en een medisch specialist (CMO). Carla van de Wiel en Peter Hoppener vormen nu nog samen de raad van bestuur van Treant. Peter vervult zijn functie interim en rondt zijn werkzaamheden dit najaar af. Daarom wordt er nu gezocht naar een nieuw CFO. Ook aan invulling van de medische portefeuille wordt gewerkt. De voorbereidingen daarvoor zijn in volle gang.