Cardiologen Treant doen mee aan Dress Red Day › Treant Zorggroep

Cardiologen Treant doen mee aan Dress Red Day

Geplaatst op: 22 september 2016

Donderdag 29 september is het Dress Red Day. De dag om iets roods te dragen en zo aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten bij vrouwen, wereldwijd doodsoorzaak nummer 1 bij deze groep. Ziekenhuislocatie Refaja, onderdeel van Treant Zorggroep, besteedt hier op diverse manieren aandacht aan.

In de centrale hal van Refaja staat van 13.00 tot 18.00 uur een stand van de Nederlandse Hartstichting met allerlei foldermateriaal. De stand wordt bemand door een vrijwilliger van de Hartstichting en een hartfalenverpleegkundige van Treant. Bezoekers kunnen er terecht met al hun vragen rond hart- en vaatziekten.

De patiënten van de afdelingen Cardiologie, Neurologie, Intensive Care en Eerste harthulp krijgen bij de koffie een petit fours met het logo van Dress Red Day. Alle vrouwen van deze afdelingen krijgen deze dag een rode roos. Ook zijn alle medewerkers van de polikliniek Cardiologie en Neurologie deze dag in het rood gekleed.

Achtergrondinformatie:
Hart- en vaatziekten zijn wereldwijd doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen. Onderzoek is tot nu toe vaak vooral bij mannen gedaan. De resultaten zijn niet zomaar te vertalen naar vrouwen. Er zijn belangrijke verschillen tussen vrouwen en mannen. Meer onderzoek is nodig om deze verschillen in kaart te brengen. Op Dress Red Day vragen we aandacht voor vrouwen en hart- en vaatziekten en halen we geld op voor onderzoek naar vrouwen en hart- en vaatziekten.

Gerelateerde specialismen