Cardiologen Bethesda doen mee aan Dress Red Day en kunstroute › Treant Zorggroep

Cardiologen Bethesda doen mee aan Dress Red Day en kunstroute

Geplaatst op: 22 september 2015

29 september is het Dress Red Day. De dag om iets roods te dragen en zo aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten bij vrouwen, wereldwijd doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen. Ziekenhuislocatie Bethesda, onderdeel van Treant Zorggroep, organiseert in dit kader een veiling en een avondbijeenkomst. Iedereen is van harte welkom.

In het weekend voorafgaand aan de Dress Red Day (26/27 september) is de jaarlijkse Hoogeveense kunstroute. Hierbij zijn 25 kunstenaars bereid hun kunstwerk ter beschikking te stellen aan dit doel. De hartstichting hangt bij de deelnemende kunstenaars rode ballonnen en posters op. Ieder kan een schriftelijk bod uitbrengen op het kunstwerk. Voor de niet-bieders is het ook mogelijk geld te doneren.

Polikliniek Cardiologie
Dinsdag 29 september, Dress Red Day, worden de schilderijen tentoongesteld in de gang bij de polikliniek Cardiologie in Bethesda, vlak voor de ingang van de grote zaal. Ook is er dan nog gelegenheid een bod uit te brengen op een kunstwerk of een gift te doneren. Ook zijn alle medewerkers van de polikliniek Cardiologie deze dag in het rood gekleed. Bezoekers kunnen ’s middags bij de stand in de centrale hal hun bloeddruk laten meten en zich laten controleren op een hartritmestoornis (van 13.30 tot 16.00 uur). De testen worden aangeboden door Bethesda in samenwerking met thuiszorgorganisatie De ZorgZaak.

Avondbijeenkomst
Op dinsdag 29 september is in Bethesda een avondbijeenkomst, georganiseerd door de vriendenstichting in het kader van hun tienjarige jubileum. De bijeenkomst wordt geopend door burgemeester Loohuis. Er staan diverse lezingen op het programma, allereerst van cardioloog Marloes van der Wielen met het thema ‘Vrouw en het hart, een hartverwarmende combinatie?’ Daarna kunnen bezoekers genieten van de muzikaal omlijste lezing ‘vijftig tinten rood, de symboliek van rode kleding’. Deze lezing wordt gehouden door kunsthistorica Margaret Breukink en Gabriël ter Heegde verzorgt de zang en muziek. Ook de gezongen liederen zijn ‘rood’.

Tijdens deze avond is het de laatste kans voor kunstliefhebbers om een bod uit te brengen op het kunstwerk naar keuze. De hoogste bieders worden op een later moment in Bethesda uitgenodigd om het kunstwerk in ontvangst te nemen. Locatie: grote zaal in ziekenhuislocatie Bethesda (route 64), dr. G. H. Amshoffweg 1 in Hoogeveen, tijden: van 19.30 tot 22.00 uur (zaal open om 19.00 uur). Aanmelden kan via vriendenbethesda@bethesda.nl.

Bekijk het actuele programma op bethesda.nl (onder Agenda).