Bridgeclub verrast bewoners Weidesteyn › Treant Zorggroep

Bridgeclub verrast bewoners Weidesteyn

Geplaatst op: 2 juli 2013

Op maandag 1 juli werden bewoners van Advies- en Behandelcentrum Weidesteyn, onderdeel van Zorgpalet, verrast met een optreden van Diva Dichtbij. Deze verrassing was een cadeau van Bridgeclub Alert. De bewoners genoten van de prachtige zang en het contact met diva Martine Salomons.

De bewoners van de afdeling Psychogeriatrie (hier verblijven bewoners met dementie) genoten zichtbaar van het optreden van de diva. Met stralende stem zong zij liedjes, maakte contact met de bewoners van Weidesteyn en bracht daarmee een lach op hun gezicht. Hennie van Dijk, activiteitenbegeleider: “De bewoners hebben genoten van de zang, de dans en de interactie met de zangeres. We waren dan ook erg blij met dit muzikale cadeau van de bridgeclub.”

Cadeau
In de koude wintermaanden heeft de Hoogeveense Bridgeclub Alert twee keer een zogenoemde snertdrive gehouden. Twee keer 140 bridgers kwamen bij elkaar voor een gezellige bridgedag en genoten tijdens de lunch van winterse erwtensoep. Na de lunch werden de bridgers getrakteerd op een optreden van diva Martine Salomons. Na afloop werd de bridgers om een gift gevraagd. Met de opbrengst hiervan kon het optreden van Diva Dichtbij aan de bewoners van Weidesteyn bekostigd worden.

Over Diva Dichtbij
Diva Dichtbij is een persoonlijke ontmoeting door muziek en theater. Optredens van Diva Dichtbij vinden plaats in een huiskamer van het verpleeghuis of aan de rand van het bed. Daar maakt de diva met haar stem en persoonlijkheid contact met de bewoners. Een optreden van Diva Dichtbij brengt ouderen en zieke mensen dichterbij hun gevoel en raakt emoties die vaak lange tijd niet zijn aangesproken. Dat heeft een positief effect. Mensen worden er blijer en actiever door.