Borstvoedingsweek in Ziekenhuis Bethesda › Treant Zorggroep

Borstvoedingsweek in Ziekenhuis Bethesda

Geplaatst op: 27 september 2012

In de eerste week van oktober is het Wereld borstvoedingsweek. Ook in Ziekenhuis Bethesda staat borstvoeding deze week in de schijnwerpers. Op de polikliniek Gynaecologie en de Kraam- en kinderafdeling staan stands met daarin informatie over het belang van borstvoeding. Daarnaast krijgen zwangere vrouwen en kraamvrouwen deze week een attentie in het kader van de Wereld borstvoedingsweek.

Borstvoeding is bewezen de beste voeding voor baby’s. Moedermelk is natuurlijk, het bevat veel afweerstoffen en de samenstelling ervan is altijd afgestemd op de behoefte van de baby. Daarnaast levert borstvoeding een positieve bijdrage aan de hersenontwikkeling van het kind en leidt het geven van borstvoeding tot een sneller herstel van de baarmoeder van de kraamvrouw.

De lactatiekundigen (borstvoedingsexperts) van Ziekenhuis Bethesda, Tineke Jonker en Carolien Barelds, geven (aanstaande) ouders, verpleegkundigen en specialisten voorlichting en bieden hulp en ondersteuning bij het geven van borstvoeding. Op maandagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur is er in het Hoogeveense ziekenhuis een speciaal borstvoedingsspreekuur. Zwangere vrouwen en vrouwen die net bevallen zijn kunnen hier terecht met al hun vragen over borstvoeding en voor advies op maat. Een afspraak voor het borstvoedingsspreekuur kan gemaakt worden via telefoonnummer (0528) 286 368.

De borstvoedingszorg van Ziekenhuis Bethesda is bekroond met het WHO/UNICEF borstvoedingscertificaat. Dit keurmerk geeft aan dat het ziekenhuis voldoet aan tien internationaal vastgestelde criteria. Zo moet je als ziekenhuis onder andere beschikken over een helder borstvoedingsbeleid en moeten alle betrokken medewerkers daarin geschoold zijn. Ook moeten moeders binnen een uur na de geboorte worden geholpen met borstvoeding geven en mogen moeder en kind dag en nacht bij elkaar op een kamer blijven.

Fotograaf: Sander Drooglever