Bilderdijk wint eerste Kunst- en Cultuurprijs Treant › Treant Zorggroep

Bilderdijk wint eerste Kunst- en Cultuurprijs Treant

Geplaatst op: 20 mei 2016

Woonzorgcentrum Bilderdijk in Hoogeveen heeft de eerste Kunst- en Cultuurprijs van Treant gewonnen. Woonwijkcentrum Holdert in Emmen won de aanmoedigingsprijs. Beide centra zijn onderdeel van Treant Zorggroep.

De Kunst- en Cultuurprijs is door de kunstcommissie van Treant in het leven geroepen om medewerkers, vrijwilligers, patiënten en cliënten te stimuleren om een inspirerende kunst- en cultuuractiviteit te bedenken. Herman Stel, voorzitter van de kunstcommissie, overhandigde donderdag 19 mei de prijzen aan afgevaardigden van Bilderdijk en Holdert. 

Zes locaties van Treant Zorggroep hadden een kunst- en cultuuractiviteit ingediend. De eerste prijs ging naar woonzorgcentrum Bilderdijk in Hoogeveen voor hun kunstproject, waarbij medewerkers met cliënten in gesprek gaan over kunst. Met het gewonnen geldbedrag van 1.000-, wordt dit project verder uitgebreid. Woonwijkcentrum Holdert kreeg de aanmoedigingsprijs van 500-, voor het project 'Gekleurd Grijs'.

De prijs wordt voortaan jaarlijks uitgereikt aan het woonwijkcentrum van Treant Zorggroep dat de beste en leukste kunst- en cultuuractiviteit indient.

Gerelateerde locaties