Bilderdijk officieel geopend › Treant Zorggroep

Bilderdijk officieel geopend

Geplaatst op: 27 november 2014

De nieuwbouw van woonzorgcentrum Bilderdijk in het centrum van Hoogeveen is gereed. Donderdagmiddag was de officiële opening. Deze begon met een bijeenkomst in De Tamboer, waarna belangstellenden een kijkje konden nemen in de splinternieuwe appartementen. In Bilderdijk zijn 118 zorgappartementen waar men zelfstandig kan wonen met de zorg van Zorgpalet dichtbij. Medio januari worden de eerste appartementen door de nieuwe bewoners betrokken.

Bilderdijk is een goed voorbeeld van samenwerking tussen zorg, gemeente en marktpartijen om passende woonruimte te creëren voor deze doelgroep. Woonruimte die ook nog eens toekomstbestendig is. Zorgpalet en Domesta hebben in het hele bouwproces nauw samengewerkt om dit te kunnen realiseren.

Aanwinst
Belinda Kramer van Zorgpalet is bijzonder tevreden met het resultaat: ’Dit is echt een aanwinst voor Hoogeveen en haar inwoners. Want op deze manier kunnen we ook in de toekomst zorg garanderen voor iedereen die dat nodig heeft.’

Investeren
Bert Moormann, directeur Wonen van Domesta: ‘We zijn blij dat we met onze partners nog steeds kunnen investeren in passende en toekomstbestendige woonruimte voor mensen die dat nodig hebben. Bilderdijk is hier een prachtig voorbeeld van.’

Zorgvraag
De zorg in Bilderdijk wordt geleverd door Zorgpalet. Mensen met bijvoorbeeld een indicatie voor langdurige zorg kunnen hier terecht. De appartementen bieden plaats aan mensen met een zwaardere zorgvraag en aan licht dementerenden. Doel is dat mensen hun vertrouwde leven zo lang mogelijk kunnen voortzetten.

Appartementen
De appartementen zijn met 85m2 bijzonder ruim. Een groot voordeel is dat partners van cliënten die zorg nodig hebben mee kunnen verhuizen naar een appartement in Bilderdijk. In andere zorginstellingen is dat vaak niet mogelijk. Huren zonder zorg af te nemen kan ook.

Meer info: Webpagina Bilderdijk