Ruim 1.750 bezoekers tijdens geslaagde open dag Scheper › Treant Zorggroep

Ruim 1.750 bezoekers tijdens geslaagde open dag Scheper

Geplaatst op: 17 maart 2018

Meer dan 1.750 bezoekers namen vandaag een kijkje in ziekenhuislocatie Scheper in Emmen tijdens een open dag in het kader van de Week van Zorg en Welzijn. Ook de Treant-locaties voor wonen en zorg in Emmen en Coevorden mochten op goede belangstelling rekenen.

Er werden veel vragen gesteld over de zorg. Medewerkers van verschillende afdelingen en specialismen vertelden enthousiast over hun werkzaamheden. Zoals de polikliniek bloedafname, Intensive Care, Oogheelkunde, de scopiekamer en de nieuwe apotheek. Ook kon men een nagebootste openbuikoperatie bekijken. Kinderen konden een speciale kinderroute volgen en bijvoorbeeld op de foto als dokter of verpleegkundige. Ook Ambulancezorg, Centrale Huisartsendienst Drenthe en Koninklijke Visio waren aanwezig. Bezoekers konden zich tevens laten informeren over het nieuw te ontwikkelen digitaal patiëntenportaal en over werken en leren bij Treant. 

Meet & Greet
Vandaag was er in het Scheper ook een Meet & Greet tussen onder meer verpleegkundigen en coassistenten van Treant en meer dan zeventig havo- en vwo-leerlingen van middelbare scholen in de regio. Zij volgden workshops van verschillende specialismen en afdelingen bij Treant.  Op deze manier maakten ze kennis met diverse beroepen in het ziekenhuis om gericht te kunnen kiezen voor een vervolgopleiding. Zo hopen wij de leerlingen te boeien voor de zorg en te binden voor een toekomst bij Treant.  

Woonwijkcentra
Vandaag openden ook woonwijkcentra Holdert, Valkenhof en Zuidermarke in Emmen en De Schutse in Coevorden hun deuren. Er waren rondleidingen, mensen konden appartementen bekijken en er was informatie over het wonen en werken in het woonwijkcentrum. Eerder deze week organiseerden locaties Holtingerhof in Emmen en De Paasbergen in Emmen ook al een open dag, beweegochtend en allerlei andere activiteiten.

Beleef de open dag (nogmaals)

Open dag ziekenhuislocatie Scheper in Emmen - 17 maart 2018 - Week van Zorg en Welzijn

Open dag ziekenhuislocatie Scheper in Emmen - 17 maart 2018 - Week van Zorg en Welzijn

Bekijk de fotoraportage van de open dag

Kijk mee met de Meet & Greet

Meet en Greet Treant voor scholieren | 17 maart 2018

Meet en Greet Treant voor scholieren | 17 maart 2018