Bezoek Russische delegatie aan Drenthe › Treant Zorggroep

Bezoek Russische delegatie aan Drenthe

Geplaatst op: 10 juni 2014

Begin juni heeft een Russische delegatie vanuit het uitwisselingsproject DEMMA een bezoek gebracht aan het Scheper. DEMMA staat voor Drenthe Exchange Mytishchy Medical Agency en organiseert al meer dan twintig jaar uitwisselingen tussen artsen (en studenten) uit Drenthe en het Russische Mytishchy. 

Mytishchy is een regio ten noorden van Moskou met ongeveer 200.000 inwoners. De delegatie bestond onder meer uit de loco-burgemeester van Mytishchy, Elena Stukalova en de directeur van het ziekenhuis van Mytishchy, Valery Yanin. Laatstgenoemde was de eerste uitwisselingsgast in Drenthe in 1994, toen hij maar liefst acht weken hier verbleef. Naast een bezoek aan het Scheper en een gesprek met de raad van bestuur hebben zij ook een bezoek gebracht aan de burgemeesters in Emmen en Assen, het UMCG, enkele scholen en de GGD in Emmen.

Doel van DEMMA is om op basis van de uitwisselingen van elkaar te leren. Dat kan op allerlei vlakken zijn, bijvoorbeeld medisch, organisatorisch en cultureel. Het bezoek van begin juni was vooral organisatorisch van aard. Mooi resultaat van deze jarenlange vriendschap is dat het tot zichtbare verbeteringen heeft geleid in het ziekenhuis van Mytishchy op onder andere het gebied van KNO en Cardiologie. Ook is er in de eerste lijn al heel wat kennis uitgewisseld, waaruit een aantal projecten is voortgekomen. Meer informatie over DEMMA vind je op www.demma.nl.