Bewoners woonwijkcentrum Tonckenshuys in Sinterklaassfeer › Treant Zorggroep

Bewoners woonwijkcentrum Tonckenshuys in Sinterklaassfeer

Geplaatst op: 5 december 2013

Voor de bewoners van Tonckenshuys, onderdeel van Zorgpalet, was het duidelijk dat donderdag 5 december in het teken stond van het sinterklaasfeest. Drie Zwarte Pieten bezochten die dag het woonwijkcentrum in Zuidwolde.

In de ochtend kregen alle bewoners bezoek van de Zwarte Pieten. Zo vonden alle bewoners van de zelfstandige woningen in Tonckenshuys en de Molenhof aan de voordeur een banketstaaf. In het restaurant werden zij vervolgens verrast op iets lekkers bij de koffie. Daarnaast bezochten de Zwarte Pieten ook de cliënten van de kleinschalige woonvormen en de dagopvang waar men in kleine kring het sinterklaasfeest vierde.

Ieder jaar brengt Zorgpalet de bewoners in de sfeer van Sinterklaas. Zo brengen de Zwarte Pieten jaarlijks een bezoek aan woonwijkcentrum Tonckenshuys. Het zorgt voor een gezellige sfeer in het centrum, vertelt Mieke van de Wiel van het sociaal cultureel team. “Het tovert een lach op het gezicht van de mensen. Ze proeven de sfeer van het sinterklaasfeest. Het zorgt voor veel gezelligheid en dat doet de mensen goed.”

Schoen zetten
In Hoogeveen vierden een aantal bewoners van Advies- en Behandelcentrum Weidesteyn op hun eigen afdeling het sinterklaasfeest met pakjes en gedichten. Daarnaast waren er ook bewoners die met elkaar het sinterklaasfeest hadden in de gezamenlijke ruimte De Vlinderweide. In woonzorgcentrum Olden Kinholt en de aanleunwoningen Kemperhof hadden de bewoners hun schoenen gezet. Hier vonden zij op 5 december lekkere chocoladeletters en boterkoeken in.