Bewoners Weidesteyn honderd jaar terug in de tijd › Treant Zorggroep

Bewoners Weidesteyn honderd jaar terug in de tijd

Geplaatst op: 26 september 2013

Bewoners van Advies- en Behandelcentrum Weidesteyn, onderdeel van Zorgpalet, gingen woensdagmiddag 25 september honderd jaar terug in de tijd. In de diaserie ‘Van Kanaal tot Cascade’ liet de Historische Kring in Weidesteyn de ontwikkeling van het centrum van Hoogeveen van 1900 tot 2010 zien. De beelden riepen bij de bewoners van de afdeling psychogeriatrische zorg de nodige herinneringen op.

Herinneringen ophalen
Voor de activiteit waren bewoners uitgenodigd die vroeger in de hoofdstraat of nabije omgeving woonden, vertelt woonbegeleider activiteiten Antonie van Turnhout. ”De mensen die de diaserie bijwoonden, hebben een geheugenstoornis zoals dementie. Door hen beelden van vroeger te laten zien, kunnen zij met elkaar herinneringen ophalen. Of laten zij een blijk van herkenning zien. Vaak komen er dan ook verhalen naar boven die zij anders nooit hadden verteld. Dit geeft de mensen een prettig gevoel.”

Zorgpalet stelt de wensen van haar bewoners en cliënten centraal. Niet alleen de kwaliteit van zorg is belangrijk, maar zeker ook het welbevinden van bewoners en cliënten. Daarom organiseert Zorgpalet regelmatig activiteiten voor hen.