Bewoners Weidesteyn genieten van kerstbezoek leerlingen Alfa-college › Treant Zorggroep

Bewoners Weidesteyn genieten van kerstbezoek leerlingen Alfa-college

Geplaatst op: 16 december 2015

Het was woensdag 16 december een gezellige ochtend in Weidesteyn in Hoogeveen, onderdeel van Treant Zorggroep. Zo’n twintig leerlingen van het Alfa-college maakten kerststukjes samen met ongeveer vijftig bewoners van het Hoogeveense centrum voor hoogcomplexe, chronische en revalidatiezorg. De door een hovenier geleverde bakken vol groen vonden gretig aftrek. Voor iedereen was er een versgebakken wafel bij de koffie.

Vorige week waren er ook al circa twintig eerstejaarsleerlingen van de opleiding Sociaal Agogisch Werk (SAW) van het Alfa-college in Weidesteyn. Toen hielpen zij de activiteitenbegeleiders om Weidesteyn in kerstsfeer te brengen. Bomen werden versierd, gangen en huiskamers aangekleed en sidetables bij de liften ingericht. Voordat ze aan de slag gingen, kregen de leerlingen uitleg over de zorg in Weidesteyn, de cliënten en de afdelingen. Ook praktische onderwerpen kwamen aan bod. Bijvoorbeeld hoe rijd je met een rolstoel of hoe communiceer je met iemand die niet kan praten. De cliënten waardeerden de komst van de leerlingen op de afdelingen. Vaak werd er een praatje gemaakt of kregen de leerlingen tips hoe ze de boom moesten versieren.

Samenwerking
Het Alfa-college en Weidesteyn werken nauw met elkaar samen. Zo volgen leerlingen van de opleiding SAW onder meer hun maatschappelijke stage in Weidesteyn. Voor beide partijen is de samenwerking waardevol: voor de leerlingen is het een mooie manier om kennis te maken met de doelgroep en de bewoners genieten van de gezelligheid. 

Gerelateerde locaties