Bewoners voelen zich thuis bij Treant › Treant Zorggroep

Bewoners voelen zich thuis bij Treant

Geplaatst op: 17 november 2017

Woonwijkcentrum Valkenhof van Treant Zorggroep is derde geworden in de race om de titel ‘meest gastvrije locatie voor wonen en zorg’. ‘In Valkenhof staat betrokkenheid centraal. En dat merken bewoners: echte aandacht, tijd en ruimte om dat te doen wat mensen nodig hebben om een mooi en goed leven te leiden’, aldus de jury. Treant is trots en blij met dit resultaat. Medewerkers zorgen er voor dat bewoners zich dag in dag thuis voelen bij Treant.

Naast Valkenhof waren ook woonwijkcentrum De Paasbergen (Odoorn) en ziekenhuislocatie Scheper (Emmen) genomineerd voor de eretitel ‘meest gastvrije zorglocatie’. Beide behaalden een mooie vijfde plek. Volgens de jury is het fijn en veilig wonen in De Paasbergen: ‘bewoners komen niets tekort door de vele faciliteiten die de locatie biedt. Van kapsalon tot huisartsenpraktijk, alles is dichtbij’. Ziekenhuislocatie Scheper krijgt complimenten voor de mooie en toegankelijke poliklinieken, sfeervolle kunst en het Atrium dat fungeert als centrale ontmoetingsplaats voor bezoekers, medewerkers en patiënten.

Gastvrijheidszorg met Sterren
Ruim 120 zorglocaties deden dit jaar mee aan de audit voor deze gastvrijheidsaward. Aspecten die worden beoordeeld zijn onder meer ambiance, bejegening, beleid, eten & drinken, faciliteiten en klantvriendelijkheid. Scores worden omgezet in ‘sterren voor gastvrijheid’ en geven inzicht in de geleverde gastvrijheidszorg van een zorglocatie.