Bewoners Treant-locatie De Horst onderzocht op MRSA-bacterie (update) › Treant Zorggroep

Bewoners Treant-locatie De Horst onderzocht op MRSA-bacterie (update)

Geplaatst op: 23 oktober 2017

Uit onderzoek naar een recente MRSA-besmetting op locatie De Horst in Emmen is bij zeven bewoners de MRSA-bacterie aangetroffen. Om verspreiding te voorkomen zijn medewerkers die mogelijk contact hebben gehad met desbetreffende bewoners ook getest op MRSA. Doordat we nu zeker weten dat deze medewerkers geen MRSA hebben, kunnen we stapsgewijs weer nieuwe bewoners opnemen in De Horst.

De besmettingen volgen uit het onderzoek dat is ingesteld nadat twee weken geleden bij een bewoner van De Horst de bacterie werd geconstateerd. Het lijkt om hetzelfde MRSA-type te gaan dat eerder is aangetroffen op ziekenhuislocatie Scheper. Vijf bewoners met MRSA zijn kort geleden opgenomen geweest in het Scheper. Medewerkers in het ziekenhuis die mogelijk contact hebben gehad met desbetreffende bewoners worden uit voorzorg getest op MRSA. Ook een bewoner die tot een maand geleden in De Horst verbleven op een afdeling waar MRSA is gevonden, wordt opgeroepen om zich te laten testen op MRSA.

De betreffende bewoners worden apart verpleegd en behandeld in De Horst. Medewerkers dragen beschermende kleding wanneer zij bewoners met MRSA behandelen. Ook vindt er geen uitwisseling van medewerkers plaats over verschillende afdelingen.

Een infectie die door de bacterie veroorzaakt kan worden is moeilijker te behandelen omdat deze ongevoelig is voor de meest gebruikelijke antibiotica. Daarom wordt in Nederland de aanwezigheid van MRSA in de zorg voor ouderen en ziekenhuizen actief bestreden. Treant doet er alles aan verdere besmettingen te voorkomen en de veiligheid van bewoners en patiënten te waarborgen. Mensen die in De Horst verbleven worden door Treant opgeroepen en hoeven zelf geen contact te zoeken.

Gerelateerde locaties