Bewoners Olden Kinholt op cultureel bezoek in Twente › Treant Zorggroep

Bewoners Olden Kinholt op cultureel bezoek in Twente

Geplaatst op: 15 augustus 2013

Zo’n 35 bewoners en begeleiders van Olden Kinholt en de aanleunwoningen De Kemperhof gingen 14 augustus terug in de tijd. Ze vertrokken in de Museum Plus Bus naar museum TwentseWelle in Enschede. Hier doken ze de geschiedenis van Twente in en zagen ze hoe de regio zich vanaf de laatste ijstijd tot nu heeft ontwikkeld.

De Museum Plus Bus is een initiatief van twaalf landelijke musea. Dit initiatief biedt senioren van onder andere woonzorgcentra een verzorgde dag naar een museum aan. Een mooie gelegenheid om eens uit het dagelijks ritme te komen, vertelt activiteitenbegeleidster Sylvia Ronkes. “De mensen vinden reisjes altijd erg leuk. En een museum laat vaak iets zien van de geschiedenis. De meeste ouderen vinden dat toch erg interessant.”

Zorgpalet stelt de wensen van haar bewoners en cliënten centraal. Niet alleen de kwaliteit van de zorg is belangrijk, maar zeker ook het welbevinden van de bewoners en cliënten. Daarom organiseert Zorgpalet regelmatig activiteiten. Van boottochten tot bloemschikken en van museumbezoekjes tot muziekoptredens.