Bewoners en staatssecretaris heropenen Veltman op 4 maart › Treant Zorggroep

Bewoners en staatssecretaris heropenen Veltman op 4 maart

Geplaatst op: 4 februari 2019

Veltman is een uniek en veilig thuis voor mensen met psychiatrische, maatschappelijke problemen, een verstandelijke beperking en niet-aangeboren hersenletsel. Na twee jaar verbouwen en renoveren is deze Treant-locatie volledig aangepast aan de behoeften en zorgvraag van bewo­ners. Bewoners hebben nu meer ruimte, kunnen zelf wassen en koken, hebben meer privacy en krijgen goede zorg in een passende leefomgeving. Op 4 maart heropent staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Veltman in Weiteveen. Hij doet dit samen met bewoners.

‘Veltman is een unieke locatie voor een kwetsbare doelgroep. Ik ben er trots op dat we voor deze bewoners een omgeving kunnen bieden die voldoet aan hen zeer specifieke behoeften en zorgvraag. Veltman is hierdoor een prettig en veilig thuis voor deze bewoners’, aldus Rolf de Folter, voorzitter raad van bestuur a.i.

Heropening en rondleidingen

Vanaf 16.30 uur zijn alle belangstellenden van harte welkom aan de Ir. Biewengaweg 42 in Weiteveen voor de officiële opening. De openingshandeling vindt rond 17.00 uur plaats voor de hoofdingang van Veltman. Na de openingshandeling door staatssecretaris Blokhuis en enkele bewoners is er gelegenheid om rondgeleid te worden door Veltman. Ook kunt u gebruikmaken van diverse buffetten. Bekijk hier het volledige programma. Aanmelden voor de heropening en open huis kan tot en met 17 februari via heropeningveltman@treant.nl (geef ook aan met hoeveel mensen u komt).

Staatssecretaris Paul Blokhuis
Staatssecretaris Paul Blokhuis

Over Veltman

Al vanaf 1930 was Veltman een veilig thuis voor “mensen die zich onvoldoende konden aanpassen aan de maatschappij”. In 1973 werd de zorg overgenomen door de Veltman Stichting. Omdat de ene bewoner meer zorg, begeleiding en ondersteuning nodig heeft dan het ander, wonen bewoners in Veltman in verschillende leefomgevingen. Ze wonen hier samen met gelijkgestemden: iedereen kan hier zijn wie ze zijn en bewoners doen hier de dingen die ze (nog) kunnen. Er is een leefomgeving waar rust en structuur van belang is, maar ook een omgeving waar bewoners zelf wassen, koken en zelf zorgen voor een zinvolle dag.

Adresgegevens Veltman

Ir. Biewengaweg 42
7765 BG
Weiteveen

0900 0591

Gerelateerde locaties