Bewegen tijdens en na kanker › Treant Zorggroep

Bewegen tijdens en na kanker

Geplaatst op: 27 februari 2012

De afdeling Oncologie van Ziekenhuis Bethesda organiseert op dinsdag 20 maart 2012 een informatieavond over bewegen tijdens en na kanker. Tijdens deze avond wordt aandacht besteed aan het belang van bewegen tijdens de behandeling van kanker en de herstelperiode na de behandeling.

Het eerste onderwerp dat tijdens de avond aan bod komt is het belang van een goede conditie bij de start van de behandeling en het behoud van conditie tijdens de behandeling en het herstel. Hierover vertelt de heer Theo Ruitenbeek, oncologisch fysiotherapeut en voorzitter van de commissie oncologie van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie binnen de Lymfologie. Daarna gaan fysiotherapeuten van Ziekenhuis Bethesda in op de mogelijkheden van bewegen binnen het ziekenhuis. Vervolgens vertelt een patiënt over zijn/haar ervaringen met bewegen buiten het ziekenhuis, waarbij ook fysiotherapiepraktijk Move2be uit Hoogeveen haar beweegprogramma Oncologie toelicht. De avond wordt geleid door oncologieverpleegkundigen Paulien Logtenberg en Cora Wesker.

Tijdens de pauze is er gelegenheid diverse informatiestands te bezoeken. Zo is onder andere het Toon Hermans Huis Drenthe aanwezig, een stichting die mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden onder andere informatie, psychosociale begeleiding en mogelijkheden om tot rust te komen biedt. Tijdens de informatieavond biedt het Toon Hermans Huis de mogelijkheid om in contact te komen met een (sport)maatje. Veel (ex-)patiënten hebben behoefte aan een (sport)maatje om een activiteit mee te ondernemen, bijvoorbeeld wandelen of zwemmen.

Patiënten, ex-patiënten, naasten en belangstellenden kunnen zich aanmelden voor deze informatieavond. Dit kan via e-mail: oncologieverpleegkundigen@bethesda.nl
of via telefoonnummer 06 - 139 853 89. Bij aanmelding graag de volgende gegevens vermelden: naam, telefoonnummer en het aantal personen waarmee men komt.

De avond begint om 19.30 uur in de recreatiezaal van verpleeghuis Weidesteyn, Dr.G.H. Amshoffweg 4 (tegenover Ziekenhuis Bethesda). Vanaf 19.00 uur is de ontvangst met koffie en thee. De avond duurt tot ongeveer 21.30 uur. De toegang is gratis.