Beweegbox maakt cliënten en bewoners gezonder › Treant Zorggroep

Beweegbox maakt cliënten en bewoners gezonder

Geplaatst op: 2 maart 2015

Na een geslaagde proef in Weidesteyn met de beweegbox, worden nu 15 beweegboxen aangeschaft voor cliënten/bewoners van de locaties Weidesteyn, Olden Kinholt, Bilderdijk en Tonckenshuys. Dit is mogelijk dankzij de financiële steun van Vrienden van Weidesteyn.

De beweegbox is samengesteld door de bewegingsagogen van Treant Zorggroep (care regio Hoogeveen/De Wolden). Hierin zitten verschillende uitnodigende materialen, bijvoorbeeld een bal, punchballon, pittenzak, racket en kegels. Ook bevat de box veel beweegideeën. De activiteiten kunnen aan tafel worden uitgevoerd, dus zijn makkelijk toepasbaar. De vrijwilliger, mantelzorger, familie, visite en de verzorging: iedereen kan, samen met de cliënten/bewoners, direct aan de slag.

Waarom bewegen?
Bewegen is belangrijk voor jong én oud. Linsey Smit is bewegingsagoog binnen Treant Zorggroep: 'Bewegen moet een structureel onderdeel zijn van de dagelijkse zorg. Bewegen geeft gezondheidswinst, zowel fysiek als mentaal en heeft juist bij de meest inactieve groepen het meeste effect. En samen bewegen is niet alleen gezond, maar brengt ook plezier met zich mee!'