Bethesda viert 100-jarig bestaan met open dag op 1 november › Treant Zorggroep

Bethesda viert 100-jarig bestaan met open dag op 1 november

Geplaatst op: 23 oktober 2014

Op zaterdag 1 november is iedereen van harte welkom tijdens de open dag van Ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen. Aanleiding is de Open Bedrijvendag Drenthe én het 100-jarig bestaan van Bethesda. Een groot aantal afdelingen en specialismes geeft deze dag acte de présence om bezoekers een beeld te geven van de mogelijkheden van Bethesda als zorgaanbieder, bedrijf en werkgever.

Tijdens de open dag is er van alles te zien en te doen in het ziekenhuis, ook voor kinderen. Men kan een speciaal voor de open dag samengestelde route volgen. Deze route gaat onder meer langs het laboratorium, de ambulance, een nagebootste operatiekamer, de afdeling KNO, oncologie, oogheelkunde, cardiologie, de röntgenafdeling, diëtetiek, gynaecologie, radiologie, pathologie en het diabetescentrum. Artsen en medewerkers van het ziekenhuis laten zien hoe de ziekenhuiszorg er op de afdeling uitziet. Uiteraard is er volop gelegenheid om zelf mee te doen en zelftests te doen. Bijvoorbeeld cholesterol bepalen, een gehoortest en oogscan doen, leren snijden zoals een patholoog dat doet, hechtingen verwijderen en bloeddruk en hartritme meten.

Opdrachten voor kinderen
Kinderen kunnen op de route allerlei opdrachten doen. Ook kunnen ze met hun ‘zieke’ beer of pop terecht bij de beren- en poppendokter. Kinderen worden dus vooral opgeroepen hun beer of pop mee te nemen naar de open dag.

Werken en leren
Wie meer wil weten over werken en leren bij Bethesda is ook meer dan welkom tijdens de open dag. Er wordt informatie gegeven over de mogelijkheden voor een baan of om een opleiding te volgen in het ziekenhuis. Ook worden bezoekers geïnformeerd over vrijwilligerswerk bij Bethesda. Tevens zijn de afdelingen Kwaliteit, Infectiepreventie, de ziekenomroep (HZBO), het Facilitair bedrijf en de Vriendenstichting van Bethesda vertegenwoordigd. Bij de roomservicemedewerkers van Meals on Wheels, die het eten voor patiënten op de verpleegafdelingen verzorgen, kan men tijdens de open dag terecht voor een proeverij.

Jubileum
De open dag vindt mede plaats vanwege het 100-jarig jubileum van Ziekenhuis Bethesda. Want op 26 juni bestond het ziekenhuis precies honderd jaar. In de afgelopen eeuw heeft het ziekenhuis grote ontwikkelingen meegemaakt. Dankzij nieuwe medische inzichten en technieken zijn de behandelmogelijkheden enorm toegenomen. Wat niet veranderde, is de warme sfeer en de persoonlijke aandacht. Ook anno 2014 staat de patiënt nog steeds centraal. En dat laten de medewerkers van Bethesda graag zien tijdens de open dag op 1 november. Bethesda bruist, al 100 jaar.

Tijd en locatie: Zaterdag 1 november, 10.00 tot 16.00 uur, Dr. G.H. Amshoffweg 1 in Hoogeveen. Bezoekers worden verzocht zoveel mogelijk met de fiets of lopend te komen.