Bethesda organiseert noordelijke nascholingsdag › Treant Zorggroep

Bethesda organiseert noordelijke nascholingsdag

Geplaatst op: 21 mei 2015

Op donderdag 28 mei organiseert ziekenhuislocatie Bethesda, onderdeel van Treant Zorggroep, in de Tamboer in Hoogeveen de noordelijke nascholingsdag/NVAM masterclass voor anesthesiemedewerkers en recovery verpleegkundigen.

Twaalf  jaar geleden is men begonnen met de organisatie van een jaarlijkse scholingsdag voor anesthesiemedewerkers en recovery verpleegkundigen. Dit gebeurt op dezelfde dag als de jaarlijkse scholingsdag voor anesthesiologen, waardoor veel operatiekamers dan toch al gesloten zijn. Elk jaar organiseert een ander ziekenhuis de nascholingsdag. Dit jaar is het de beurt aan Bethesda.

De rode draad van de dag is het verbeteren van kwaliteit en veilige patiëntenzorg. Onder het motto: ‘De lat ligt hoog in het veen’ belichten diverse sprekers deze thema’s. Zo staan onder meer de bijdrage van audits aan de kwaliteitsverbetering, de invloed van de zorgverzekeraar en de invloed van geluid op het programma. Ook een aantal vakinhoudelijke onderwerpen wordt belicht. Door het bijwonen van de dag kunnen de aanwezigen zogenaamde accreditatie- (of bijscholings-)punten krijgen. Hiermee kunnen ze aantonen dat hun vakinhoudelijke kennis up-to-date blijft.

De dag vindt plaats in De Tamboer in Hoogeveen. De limiet van 550 deelnemers is bereikt. Meer informatie over de nascholingsdag is te vinden op www.noordelijkenascholingsdag.nl.