Bethesda biedt één spreekuur voor anale aandoeningen › Treant Zorggroep

Bethesda biedt één spreekuur voor anale aandoeningen

Geplaatst op: 25 april 2014

Ziekenhuis Bethesda heeft sinds kort een proctologiespreekuur. Hier kunnen mensen met anale klachten (zoals aambeien, kloofjes en incontinentie) terecht voor een diagnose en een eventuele poliklinische behandeling.

De patiënten worden bij het proctologiespreekuur door de heer F. Kloppenberg gezien. Hij is als gastro-enterologisch chirurg gespecialiseerd in aandoeningen van het maag-darmkanaal. Het ziekenhuis verhoogt met dit spreekuur de service aan de patiënt, doordat diagnose en behandeling vaak in één bezoek (of zelfs het enige bezoek) kan worden gedaan.

Proctologie is het vakgebied binnen de chirurgie dat zich bezighoudt met klachten en aandoeningen rondom de endeldarm en de anus. Voorbeelden hiervan zijn aambeien, fistels, fissuren en huidflapjes. Aambeien en andere klachten in het anale gebied komen veel voor en zijn vaak goed te behandelen.

Het proctologiespreekuur vindt een keer per 14 dagen plaats op de scopie-afdeling van het ziekenhuis. Patiënten kunnen daar terecht via een verwijzing van de huisarts.