Bestuurswissel Zorggroep Leveste Middenveld › Treant Zorggroep

Bestuurswissel Zorggroep Leveste Middenveld

Geplaatst op: 8 maart 2013

De Raad van Toezicht van Zorggroep Leveste Middenveld (ZLM) heeft de heer Eric Janson per 1 april 2013 benoemd als voorzitter Raad van Bestuur van ZLM. Kees Donkervoort, nu waarnemend voorzitter Raad van Bestuur bij ZLM, vertrekt per 1 juli. Hij is per die datum benoemd tot directievoorzitter van Medisch Centrum Leeuwarden en tevens tot lid Raad van Bestuur bij Zorgpartners Friesland.

De heer Janson is een ervaren bestuurder in de zorg. Hij heeft veel ervaring met de integratie van ziekenhuizen die gefuseerd zijn. Hij was onder andere bestuurder in het BovenIJ Ziekenhuis en bij Ziekenhuisgroep Twente. De Raad van Toezicht is verheugd dat de heer Janson bereid is zich te verbinden aan onze organisatie.

Kees Donkervoort was sinds 2006 verbonden aan Ziekenhuis Bethesda en Zorgpalet en werd na de fusie met Leveste vicevoorzitter Raad van Bestuur van ZLM. De Raad van Toezicht is Kees Donkervoort dankbaar voor zijn inzet en betrokkenheid.
Interim-lid Raad van Bestuur Leo Schoots vertrekt per 1 mei 2013 bij Zorggroep Leveste Middenveld. De Raad van Toezicht is inmiddels met de werving van een lid Raad van Bestuur naast Eric Janson gestart.