Berichtgeving borstimplantaten fa. Silimed › Treant Zorggroep

Berichtgeving borstimplantaten fa. Silimed

Geplaatst op: 29 september 2015

Zoals u wellicht in de media hebt vernomen, heeft de Inspectie voor de Gezondheid IGZ) met ingang van direct (24 september 2015) de borstimplantaten van de fa. Silimed voor de komende drie maanden van de markt gehaald.

In een bepaalde serie van deze implantaten zou een ‘concentratie organische vezels’ zijn aangetroffen. Welke serie implantaten het betreft en wat voor consequenties deze ‘concentratie organische vezels’ met zich meebrengen, is nog niet duidelijk.

Om eventuele ongerustheid bij u weg te nemen, laten wij u weten dat er in ziekenhuislocatie Bethesda geen implantaten van Silimed zijn toegepast.Ziekenhuislocatie Scheper gebruikte deze implantaten sinds januari 2015 bij patiënten die last hebben van overmatige kapselvorming (met bijbehorende pijn) bij gewone borstimplantaten. De implantaten zijn in de afgelopen tijd bij negen patiënten van het Scheper toegepast. De desbetreffende patiënten worden voor 30 september persoonlijk ingelicht. Als u voor 30 september 2015 geen brief krijgt, dan heeft u geen borstimplantaten van Silimed. 

Voor meer informatie over het besluit van de IGZ zie: www.igz.nl en onze FAQ (pdf).