Beestenboel op dierendag: van aaikonijn tot roofvogelshow › Treant Zorggroep

Beestenboel op dierendag: van aaikonijn tot roofvogelshow

Geplaatst op: 4 oktober 2018

Honden, kalfjes, konijnen en kippen… mensen leven op van het knuffelen en aaien van dieren. Dat geldt ook voor onze bewoners. Daarom knuffelden zij er vandaag, op dierendag, flink op los. Behalve in Holdert in Emmen. Hier werden geen dieren geaaid, maar werden bewoners getrakteerd op een spectaculaire roofvogeldemonstratie. Op dierendag is niets te gek.

Bewoners Holdert vieren dierendag met roofvogeldemonstratie

Uilen, een buizerd, een torenvalk en een woestijnhavik. Dat zijn niet direct de dieren waar je aan denkt op dierendag. Erg aaibaar zijn ze namelijk niet. Toch werden bewoners van Holdert in Emmen vandaag, op dierendag, getrakteerd op een heuse roofvogeldemonstratie. Niet buiten, maar gewoon binnen in de ontvangsthal.

‘In het begin was ik wel een beetje bang’, zegt bewoner Lucina Geerling-Hilbers eerlijk. De indrukwekkende roofvogels vlogen op tien centimeter afstand over de hoofden van ruim 60 bewoners, naasten en medewerkers. Valkenier Marga Hueben van Valkerij De Valkenhof gaf ondertussen uitleg over de verschillende roofvogels die één voor één rondvlogen door Holdert.

Al snel werden bewoners nieuwsgierig naar de vogels.  ‘Ik durfde uiteindelijk de kleinere kerkuil wel op de hand te nemen’, vertelt Geerling-Hilbers trots.

‘Dat was helemaal niet zo spannend als verwacht. Ik vond het een mooie ervaring’, aldus Geerling-Hilbers. De favoriet van bewoners was Indy, de grote Europese oehoe met prachtige kleuren en fel oranje ogen.

Kinderboerderij voor oud en jong in Holtingerhof, Emmen

De tuin van Holtingerhof stond vandaag vol met kalfjes, ezels, kippen, schapen, konijnen en nog veel meer dieren. Een heuse kinderboerderij in eigen tuin. Dat gebeurt niet elke dag. Kinderen uit de beurt konden hun geluk niet op. Ook zij bezochten de kinderboerderij en leerden veel over de dieren. Wist je bijvoorbeeld dat konijnen kaal geboren worden? De dieren werden geaaid, geknuffeld en soms gevoerd. Ook maakten bewoners en kinderen kennis met voor hun nog onbekende dieren: de alpaca’s. ‘Hij gaf mij een kusje, zag je dat', vraagt een bewoner lachend.  
Aaikonijn in Zuidermarke, Emmen

Vanmiddag kregen bewoners van huiskamer Het Baken van Zuidermarke bezoek van een aaikonijn. Wijkbewoners die vaak in het restaurant van Zuidermarke eten, namen hun konijn mee. Het konijn ging van schoot naar schoot, kreeg lekkere worteltjes te eten en werd heerlijk vertroeteld. Het bezoek is voor herhaling vatbaar!

Wens: knuffelen met een hond komt uit in Tonckenshuys, Zuidwolde

De oudste bewoonster van Tonckenshuys, mevrouw Cole, wilde nog graag eens met een hondje knuffelen. Deze wens kwam op dierendag uit. Leerlingen van de opleiding dierverzorging van het Terra MBO kwamen langs met honden, konijnen en cavia’s. Er was uitgebreid de tijd om te aaien en knuffelen. Zie mevrouw Cole eens genieten. Leerlingen gaven ook uitleg over de dieren. Bedankt, leerlingen!

Beestenboel voor oud en jong in De Schutse, Coevorden

Een kalfje in de ontvangsthal van De Schutse. Op dierendag kan dat gewoon! Bewoners en medewerkers genoten vandaag van de aanwezigheid van dieren. Vogels, het kalfje, honden en huiskat Sjimmie werden lekker vertroeteld. Ook kinderen van peuteropvang De Rollebol keken hun ogen uit en lieten het kalfje geen minuut met rust. Een geslaagde dag voor oud en jong.

Hondenkoekjes bakken in De Horst, Emmen

Voor iedere hond een hondenkoekje op dierendag!
Eerder deze week bakten bewoners en de vrouwen van de vrouwenvereniging hondenkoekjes voor de dierenbescherming. De dierenbescherming kwam de koekjes ophalen en gaf uitleg over hun werkzaamheden. Vandaag, op dierendag, speelden bewoners een dierenquiz en konden ze genieten van klassieke muziek met het thema dieren. Onder andere Le Carnaval des Animaux klonk uit de boxen. 

Een glimlach van oor tot oor. Dat is het resultaat van dierendag bij Treant Zorggroep.