Bas Eenhoorn benoemd als voorzitter Raad van Toezicht › Treant Zorggroep

Bas Eenhoorn benoemd als voorzitter Raad van Toezicht

Geplaatst op: 14 juli 2010

De heer H.B. (Bas) Eenhoorn is per 1 augustus 2010 benoemd als voorzitter van de Raad van Toezicht van Zorggroep Leveste Middenveld. Bas Eenhoorn heeft brede bestuurlijke ervaring. Zo is hij landelijk voorzitter van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie en vervulde hij in verschillende gemeenten de functie van (waarnemend) burgemeester. Daarnaast bekleedde hij vele (neven) functies in met name de publieke sector

Met de benoeming van Eenhoorn is de uit zeven leden bestaande Raad van Toezicht van Zorggroep Leveste Middenveld, die op 1 januari jl. ontstond door een fusie van Zorggroep Middenveld Drenthe en Leveste, op sterkte. De Raad van Toezich bestaat naast Bas Eenhoorn uit Anneke de Widt, Annelize Wilpstra, Teun Boersma, Klaas Reenders, Theo Uijttewaal en Bert Vastenburg. De Raad van Toezicht heeft tot taak het houden van toezicht op het gevoerde beleid en op de algemene gang van zaken binnen de organisatie.

Zorggroep Leveste Middenveld bestaat uit vier zelfstandige onderdelen: Leveste care, Scheper Ziekenhuis, Ziekenhuis Bethesda en Zorgpalet. De zorggroep heeft meerdere locaties in Zuid en Zuidoost Drenthe en is met 5200 medewerkers de grootste werkgever in Drenthe.