Arts-bestuurders Treant aan de slag › Treant Zorggroep

Arts-bestuurders Treant aan de slag

Geplaatst op: 1 november 2017

Een raad van bestuur met twee parttime arts-bestuurders. Dat is het nieuwe bestuursmodel van Treant Zorggroep per 1 november. Vandaag begonnen chirurg Marco Dam en anesthesioloog David Post officieel als arts-bestuurder in de raad van bestuur. Een belangrijke stap. Want met een voltallige raad van bestuur met daarin twee dokters die bestuurlijk verantwoordelijkheid nemen kan Treant verder bouwen aan een toekomst. Zodat we nu én in de toekomst goede, bereikbare en betaalbare zorg kunnen bieden.

Samen met Carla van de Wiel (voorzitter) en Erik Laarhoven (tijdelijk financieel bestuurder of CFO) vormen Chief Medical Officers (CMO), Marco Dam en David Post de raad van bestuur van Treant. Dam gaat zich bezighouden met de samenwerking met huisartsen en andere zorgverleners, de kwaliteit van zorg is onderdeel van de portefeuille van Post. De komende maanden wordt gezocht naar een vaste CFO om het team definitief compleet te maken.

Bestuursmodel

Bestuurlijke participatie van dokters wordt aangemoedigd door het ministerie van Volksgezondheid (VWS) en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Ook in andere ziekenhuizen worden nieuwe bestuursmodellen geïntroduceerd, zoals in Delft en in Hardenberg. Treant gaat nog een stap verder door twee praktiserende dokters zitting te laten nemen in het bestuur. Parttime dokter, parttime bestuurder. De betrokkenheid van de medische staf bij de gehele organisatie neemt daardoor toe. De medische kennis in de raad van bestuur wordt daarmee verstevigd.