Alzheimer café Hoogeveen: reis door de wereld van dementie › Treant Zorggroep

Alzheimer café Hoogeveen: reis door de wereld van dementie

Geplaatst op: 23 februari 2017

Donderdag 2 maart gaat het bij Alzheimer café Hoogeveen over ‘een reis door de wereld van dementie’. Gastspreker deze middag is Stella Braam, onderzoeksjournalist en auteur van de bestseller ‘Ik heb Alzheimer – het verhaal van mijn vader in deze tijd’. Tijdens het café is er gelegenheid om in gesprek te gaan en samen ervaringen uit te wisselen. U bent van 19.30 – 21.30 uur van harte welkom in Buurtcentrum Het Oor aan de Van Goghlaan 7 in Hoogeveen.  

'Heb ik Alzheimer?', vroeg Stella's vader René van Neer zich vaak vertwijfeld af. 'Helemaal vergeten!' Op de gesloten afdeling in het verpleeghuis ging de oud-psycholoog op zoek naar de nooduitgang, want 'hij moest college geven'. Hoe ziet je leven eruit als je de regie over je leven kwijtraakt? En hoe ga je hier als mantelzorger mee om?

Ervaringen
Voor een antwoord op deze vragen is er het Alzheimer café. Het Alzheimer Café Hoogeveen is een initiatief van Treant Zorggroep, Icare, GGZ Drenthe, Noord Nederlandse Coöperatie van Zorginstellingen en De Westerkim. Het café wordt elke maand gehouden en is een trefpunt voor mensen met dementie, familie, hulpverleners en belangstellenden.

Gratis deelname 
Iedereen kan gratis deelnemen aan het Alzheimercafé. Voor meer informatie kunt u contact opnemen Henny Schottert  via 06 20 21 22 91. Henny is maatschappelijk werker bij Treant Zorggroep.