Al 25 jaar topzorg revalidatie Treant › Treant Zorggroep

Al 25 jaar topzorg revalidatie Treant

Geplaatst op: 15 november 2016

De afdeling Volwassen Revalidatie van Treant-ziekenhuislocatie Scheper in Emmen biedt vandaag op de dag af al 25 jaar topzorg aan patiënten in Zuidoost-Drenthe. ‘Hier zijn wij hartstikke trots op’, vertelt revalidatiearts Peter van Aanholt. ‘De revalidatiegeneeskunde is in 25 jaar tijd behoorlijk veranderd. Dit geldt ook voor onze afdeling.’

De afdeling werd 25 jaar geleden opgezet door revalidatiearts Cor Muskee. Hij hield enkele dagen in de week een spreekuur voor revalidatie. ‘De revalidatiedagbehandeling in Emmen was voor een revalidatiearts hetzelfde als een operatiekamer voor een chirurg’, vertelt Peter van Aanholt. Wat aanvankelijk een eenmanspraktijk was, is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een Medisch Specialistische Revalidatie-instelling.

Specialisatie
Anno 2016 bestaat de afdeling Revalidatie Treantbreed uit zeven revalidatieartsen en tachtig paramedische behandelaars. ‘We werken nauw samen met onze collega’s van de andere twee ziekenhuislocaties van Treant in Hoogeveen en Stadskanaal. In de loop der jaren hebben we ons gespecialiseerd in onder andere amputatierevalidatie, neurologische aandoeningen, handrevalidatie, kinder- en jeugdrevalidatie, chronische pijn en is de afdeling uitgegroeid tot een erkend expertisecentrum voor spierziekten.’ De kinder- en jeugdrevalidatie van ziekenhuislocatie Scheper vervult een bovenregionale functie. Dit betekent dat kinderen en jongeren uit heel Drenthe naar Emmen komen voor de behandeling van complexe ontwikkelingsproblemen.

Symposium
Om het 25-jarige bestaan van de afdeling te vieren, organiseert de revalidatieafdeling van Treant een symposium voor vakspecialisten op 17 november in het Van der Valk Hotel Emmen. Verschillende sprekers vertellen over de ontwikkelingen in de revalidatiegeneeskunde.

Gerelateerde specialismen