Agnes Wolbert bezoekt Bethesda voor geboortezorg › Treant Zorggroep

Agnes Wolbert bezoekt Bethesda voor geboortezorg

Geplaatst op: 15 augustus 2013

Het Drentse Tweede Kamerlid Agnes Wolbert bezocht 15 augustus Ziekenhuis Bethesda voor een presentatie van het project Bij een goede start hoort een goed begin. Het project moet ervoor zorgen dat er meer gezonde kinderen ter wereld komen in de regio Hoogeveen. Agnes Wolbert is enthousiast over de Hoogeveense samenwerking. Namens de PvdA voert zij onder andere het woord over geboortezorg, preventie en eerstelijnsgezondheidszorg. Verder bracht de politica een bezoek aan het Spoedzorgplein en de afdeling Vrouw & Kind in het Hoogeveense ziekenhuis.

De gezondheid van zwangere vrouwen en baby’s in Nederland blijft achter in vergelijking met andere Europese landen. Het gevolg: een hogere sterfte van moeders en kinderen. Om hier verandering in te brengen heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in 2011 het rapport Een goed begin opgesteld. Met als doel de sterfte van moeders en kinderen binnen vijf jaar te halveren. Om dit doel in de regio Hoogeveen te bereiken hebben onder andere Ziekenhuis Bethesda, het Centrum voor Jeugd en Gezin, de gemeente Hoogeveen, verloskundigenpraktijken en GGd Drenthe de handen in een geslagen en het actieplan Bij een goede start hoort een goed begin opgezet. Deze samenwerking moet ervoor zorgen dat er meer gezonde baby’s in deze regio ter wereld komen.

Kees Oosterhof, zorgmanager in Ziekenhuis Bethesda: “Alle kinderen verdienen een goede start. Door goede verbindingen tussen hulpverleners kunnen we veel gezondheidsproblemen voorkomen, door onder andere de leefstijl van (bijna) zwangere vrouwen te verbeteren. En daarbij hebben we iedereen nodig: van jeugdverpleegkundigen, consultatiebureaus en huisartsen, tot verloskundigen en professionals van het ziekenhuis.” Wethouder Bargeman van de Gemeente Hoogeveen vertelt dat het van groot belang is dat de juiste voorlichting en adviezen jonge vrouwen en mannen op het juiste moment bereiken. “Daarom zijn ook middelbare scholen betrokken om de gezamenlijke
aanpak in een zo vroeg mogelijk stadium verder vorm te geven.”

Agnes Wolbert (rechts) bezoekt afdeling Vrouw & Kind in Ziekenhuis Bethesda.