Aanpakken en schouders eronder › Treant Zorggroep

Aanpakken en schouders eronder

Geplaatst op: 21 september 2017

Vorige week lazen we een bijdrage van onze collega Maarten Bodegom. Ook ik ben het zat iedere keer lelijke dingen over Treant te lezen. Ik denk dat veel collega’s binnen Treant zich daarin wel herkennen. Dit weekend was het weer raak in een redactioneel commentaar in het Dagblad van het Noorden, nare tweets van SP-Kamerleden, RTV Drenthe die het glas standaard halfleeg ziet en op Facebook een lokale strijder die zich zorgen maakt over het ziekenhuis in zijn of haar woonplaats.

Veelal gaat het in mijn ogen stemmingmakerij. Opinies en meningen worden verkocht als waarheid. Terwijl er zoveel goede dingen gebeuren. Kritisch zijn mag, maar veel van de mensen die lelijk over Treant schrijven staan op grote afstand en weten niet wat er op de werkvloer gebeurt. Ik weet, we hebben nog een lange weg te gaan en moeten ons uiterste best doen aan te tonen dat Treant van meerwaarde is voor de regio. Niet voor niets noemt de raad van bestuur 2018 ‘het jaar van de waarheid’. We zullen moeten aanpakken en de schouders eronder moeten zetten.

Ik ben #trotsoptreant

Ik heb overwogen een brief naar het Dagblad van het Noorden te sturen om te vertellen wat ik van al die negatieve informatie en aandacht vind. Vermoedelijk helpt ons dat niet en om die reden een oproep aan alle Treant collega’s. Laten we zorgen dat we Treant vanuit onze eigen kracht positief uitdragen. Wat ik namelijk weet is dat positiviteit veel krachtiger is dan al die cynici bij elkaar die dagelijks hun best doen de poten onder onze stoel weg te zagen. Ze spreken daarmee ook mij aan en zeggen indirect dat ook ik niet deug. Tenminste, zo ervaar ik dat.

Ik voel me als hoofd van de afdeling en de poliklinieken Geriatrie betrokken bij Treant. Samen met vele collega’s maak ik me iedere dag hard voor goede zorg voor kwetsbare ouderen. Op dit moment werkt de vakgroep in Emmen en Stadskanaal en zijn we in de opstartfase voor spreekuren in Hoogeveen. Een spreekuur is goed, maar nog zeker niet goed genoeg. Voor Hoogeveen geldt dan ook dat we zeker moeten aanpakken en de schouders eronder moeten zetten. Ondanks dat heeft de Geriatrie een mooie verpleegafdeling, ingericht voor de zorg aan ouderen. Ook de nieuwe dagkliniek is een voorbeeld van vernieuwing.

Naast mijn werk als afdelingshoofd ben ik ook projectleider voor het Programmabureau. Een mooie en welkome afwisseling. Die mij energie geeft en een appèl doet op mijn creativiteit. Zo werk ik aan het project zorgsteunpunten. Met dat project willen we ervoor zorgen dat patiënten, cliënten en bewoners zonder bureaucratische hinder door verschillende professionals van Treant geholpen worden, zowel in de zeventien locaties voor wonen en zorg als in de drie ziekenhuislocaties.  Dat kan op verschillende manieren; een helpdesk, een internetsite met een portaal ‘MijnTreant’ of misschien een 0800-nummer. Niet alleen goed voor onze patiënten en bewoners. Het draagt ook intern bij aan verbinding van het ziekenhuis en de locaties voor wonen en zorg. Op deze manier werken we onze prachtige uitgangspositie van Treant uit. We hebben alles in huis om ook in toekomst goede, bereikbare en betaalbare zorg te leveren.

Ik werk met veel plezier voor Treant. We doen er alles aan iets goeds neer te zetten in onze regio. Ik heb vertrouwen in de toekomst en ben trots op wat wij presteren. Wat de critici ook vinden. Ik roep collega’s graag op hun ervaringen ook te delen.