Jong en oud smullen van pannenkoeken bij Treant › Treant Zorggroep

Jong en oud smullen van pannenkoeken bij Treant

Geplaatst op: 22 maart 2019

De zoete geur van zelfgebakken pannenkoeken hing vandaag in de lucht op verschillende locaties voor wonen en zorg van Treant Zorggroep. Logisch, want het is vandaag Nationale Pannenkoekdag: de dag waarop basisschoolleerlingen in het hele land pannenkoeken bakken voor ouderen in de buurt.

Basisschoolleerlingen van Kristalla in Emmen lieten hun kookkunsten zien aan bewoners en cliënten van De Horst in Emmen. Er werden niet alleen pannenkoeken gebakken, maar ook flensjes. Deze werden met (slag)room als toetje geserveerd: eens wat anders! Ook medewerkers van de woonafdelingen in De Horst trakteerden bewoners vandaag op pannenkoeken. 

Op locatie Bilderdijk in Hoogeveen, Holdert en Holtingerhof in Emmen en Het Tonckenhuys in Zuidwolde en De Schutse in Coevorden werd er ook gesmuld van pannenkoeken.

Bakken met Dr. Oetker in Holdert

Het was vanmorgen druk in de keuken van woonwijkcentrum Holdert in Emmen. Afgevaardigden van Dr. Oetker sloofden zich uit om de lekkerste pannenkoeken te bakken. De ingrediënten voor het beslag namen ze zelf mee (geheim recept) en de tafels werden feestelijk gedekt door Dr. Oetker. Om 12.00 uur gingen bewoners van Holdert aan tafel om de zelfgebakken pannenkoeken te proeven.

Smullen in De Schutse

Afgelopen dinsdag kwamen de kinderen van groep 7 en 8 van de SOM school langs op locatie De Schutse in Coevorden. De tafels werden feestelijk versierd door een groep leerlingen en de andere groep bakte onder begeleiding pannenkoeken in het Grand Café. 65 bewoners genoten van een of meerdere heerlijke pannenkoeken. 

In de Emmer wijk Bargeres werden ouderen van Holtingerhof getrakteerd op pannenkoeken door leerlingen van OBS de Brink. Op locatie Tonckenhuys in Zuidwolde brachten kinderen van de kinderopvang Olivo heerlijk pannenkoeken langs. Bewoners van Valkenhof in Emmen genoten tijdens de lunch van pannenkoeken. En in Hoogeveen kwamen kinderen van kinderopvang Prokino op bezoek bij bewoners van Bilderdijk. Ze kwamen natuurlijk niet met lege handen: bewoners smulden van zelfgebakken pannenkoeken.