Vrijwilligers aan het woord: ‘ons werk is heel leuk én heel belangrijk' › Treant Zorggroep

Vrijwilligers aan het woord: ‘ons werk is heel leuk én heel belangrijk'

Geplaatst op: 6 december 2019

7 december is het Nationale Vrijwilligersdag. Gisteren publiceerde het UMCG de resultaten van een onderzoek waaruit blijkt dat 75 procent van de 60-plussers weleens vrijwilligerswerk heeft gedaan. De meesten van hen zetten zich in voor kerken of andere religieuze organisaties, sportverenigingen én binnen de gezondheidszorg. Ook bij Treant zijn vele vrijwilligers actief, van jong  zoals de 13-jarige Yoëll die hier twee weken geleden een lintje voor kreeg  tot oud(er).

Een mooi voorbeeld van de 60-plus garde is Joop Hilbrands: een bekend gezicht bij de draaideur van ziekenhuislocatie Bethesda. De 65-jarige Joop staat daar al ruim vijf jaar twee ochtenden per week buiten om mensen te helpen en te begeleiden. ‘Het is prachtig werk, ik geniet er enorm van. Mensen zijn heel erg dankbaar voor wat wij met elkaar hier doen. Dat is met geen geld te betalen!’

Zijn vrijwilligerscollega’s Willy Mulder en Gonny Hein beamen dit. De dames ‘bemannen’ de gastenbalie in de centrale hal: ‘We willen een beetje betrokken blijven, belangstelling houden.' Gonny startte in 2011 op 58-jarige leeftijd als gastdame en behoort letterlijk tot het meubilair. Willy: ‘Kijk, deze foto op de voorzijde van de balie, dat is Gonny!’

v.l.n.r. Joop, Willy en Gonny
v.l.n.r. Joop, Willy en Gonny

De 76-jarige Willy spant te kroon, met maar liefst 21 jaar vrijwilligerswerk op het cv. De goedlachse 76-jarige startte ooit op Afdeling 3 als vrijwilliger voor het beddentransport: ‘mensen van en naar de OK brengen.’ Willy en Gonny zijn het roerend met Joop eens: ‘Bewegen en contacten, dat is waar we het voor doen. Ons werk is heel leuk én heel belangrijk, zeker voor ouderen!

Eind vorig jaar maakten we Instagram-video waarin Joop vertelt over een bijzonder moment dat hij meemaakte tijdens zijn vrijwilligerswerk bij Treant. Deze video kunt u bekijken op onze Instagram-pagina.

Gerelateerd