30 mei: Huidkankerdag bij Treant Zorggroep › Treant Zorggroep

30 mei: Huidkankerdag bij Treant Zorggroep

Geplaatst op: 16 april 2015

Op zaterdag 30 mei 2015, de Nationale Huidkankerdag, openen de dermatologen van Treant Zorggroep hun deuren. Van 10.00 tot 13.00 uur kunnen belangstellenden op de polikliniek Dermatologie in ziekenhuislocaties Bethesda in Hoogeveen en Scheper in Emmen terecht voor informatie over het beschermen van de huid en het zelf controleren van de huid. Bezoekers die zich vooraf opgeven, kunnen hun huid laten nakijken op verdachte plekjes.

In tien jaar tijd is het aantal mensen dat voor het eerst de diagnose huidkanker krijgt verdrievoudigd van 15.000 naar meer dan 45.000 personen per jaar. Vooral onder 60-plussers neemt het aantal patiënten toe. Gezien hun leeftijd zijn zij langer blootgesteld aan de schadelijke UV-stralen van de zon. Bovendien waren er in hun jeugd geen voorlichtingscampagnes over de gevaren van zonlicht.

Regelmatige huidcontrole
Met de campagne rond de Nationale Huidkankerdag willen dermatologen mensen stimuleren regelmatig hun huid te controleren (zelfcontrole), om zo huidkanker in een vroeg stadium te herkennen. Vroegtijdige herkenning geeft de grootste kans op genezing.

Aanmelden
De Huidkankerdag vindt plaats op zaterdag 30 mei van 10.00 tot 13.00 uur, op de poliklinieken Dermatologie van ziekenhuislocaties Bethesda in Hoogeveen en Scheper in Emmen. Mensen die hun huid door de dermatoloog willen laten checken, kunnen zich aanmelden via www.huidkankerdag.nl. Aanmelden kan tot 25 mei 12.00 uur.