25 mei 2013: Huidkankerdag in Ziekenhuis Bethesda › Treant Zorggroep

25 mei 2013: Huidkankerdag in Ziekenhuis Bethesda

Geplaatst op: 7 mei 2013

Check jij je huid?

Op zaterdag 25 mei 2013, de nationale Huidkankerdag, openen de dermatologen van Ziekenhuis Bethesda hun deuren. Van 10.00 tot 13.00 uur kunnen belangstellenden op de polikliniek Dermatologie terecht voor informatie over het beschermen van de huid en het zelf controleren van de huid. Bezoekers die zich vooraf opgeven, kunnen hun huid laten nakijken op verdachte plekjes.

Epidemiologen voorspellen dat 1 op de 5 Nederlanders een vorm van huidkanker krijgt. Voor alle vormen van huidkanker geldt: hoe eerder je verdachte plekjes ontdekt, hoe groter de kans is om huidkanker te voorkomen en op tijd te behandelen. Het aantal mensen met huidkanker neemt schrikbarend toe: in 10 jaar tijd steeg het aantal mensen met de diagnose huidkanker van ongeveer 15.000 naar bijna 45.000.

Hiervoor zijn verschillende oorzaken aan te wijzen. Veel mensen in Nederland hebben een licht huidtype, en mensen gaan steeds vaker naar zonnige vakantiebestemmingen. Ook buiten de zonvakanties recreëren veel mensen in de zon. Denk hierbij aan bij voorbeeld fietsen, golfen of wandelen. Daarbij zorgen zij voor onvoldoende bescherming door zonnebrandcrèmes. Op de Huidkankerdag krijgen mensen op de polikliniek Dermatologie informatie over goede zonbescherming en het controleren van de huid. Mensen die iets op hun huid hebben dat nader onderzocht moet worden, krijgen een brief mee voor de huisarts.

Aanmelden
De Huidkankerdag vindt plaats op zaterdag 25 mei van 10.00 tot 13.00 uur, op de polikliniek Dermatologie (routenummer 75). Mensen die hun huid door de dermatoloog willen laten checken, kunnen zich aanmelden via www.huidkanker.pro.