21 mei: Huidkankerdag bij Treant Zorggroep › Treant Zorggroep

21 mei: Huidkankerdag bij Treant Zorggroep

Geplaatst op: 28 april 2016

Op zaterdag 21 mei 2016, tijdens de Nationale Huidkankerdag, openen de dermatologen van ziekenhuislocatie Refaja in Stadskanaal, onderdeel van Treant Zorggroep, hun deuren. Van 10.00 tot 13.00 uur kunnen belangstellenden bij de polikliniek Dermatologie terecht voor informatie over de risico’s van huidkanker, het beschermen van de huid en het leren controleren van de huid. Want hoe eerder huidkanker wordt ontdekt, hoe groter de kans op genezing.

Huidkanker is een van de meest voorkomende huidziekten in Nederland en tevens de meest voorkomende vorm van kanker. Veel Nederlanders hebben een verhoogde kans op het ontwikkelen van een vorm van huidkanker. De verwachting is dat 1 op de 5 Nederlanders een vorm van huidkanker krijgt in zijn of haar leven.

Het aantal mensen met huidkanker groeit. Oorzaak hiervan is de toename van het aantal oudere mensen. Want meestal geldt: hoe ouder je wordt, hoe meer zon je op je huid hebt gehad. Een andere oorzaak is dat mensen steeds meer op zonvakantie en wintersportvakantie gaan en daardoor meer worden blootgesteld aan schadelijke UV-stralen.

De Huidkankerdag vindt plaats op zaterdag 21 mei van 10.00 tot 13.00 uur, op de polikliniek Dermatologie van ziekenhuislocatie Refaja in Stadskanaal (via route geel 7). Vanwege grote belangstelling voor de Huidkankerdag is het niet meer mogelijk om je aan te melden voor een huidcheck door een dermatoloog. Uiteraard is iedereen welkom om zich op 21 mei te laten voorlichten over de risico’s van de zon, over het beschermen van de huid en over het zelf controleren van de huid.

Gerelateerde specialismen