Kom zaterdag naar de huidkankerdag bij Treant › Treant Zorggroep

Kom zaterdag naar de huidkankerdag bij Treant

Geplaatst op: 15 mei 2017

Meer weten over huidkanker en de risico’s? Of hoe u uw huid goed kunt beschermen? En hoe u zelf uw huid kunt controleren? Kom dan aanstaande zaterdag 20 mei – op nationale Huidkankerdag - naar de polikliniek Dermatologie van het ziekenhuis van Treant Zorggroep in Hoogeveen, Emmen of Stadskanaal. De dermatologen van Treant openen deze dag van 10.00 tot 13.00 uur hun deuren in ziekenhuislocaties Bethesda, Scheper en Refaja.

Aanmelden voor een huidcheck tijdens de Huidkankerdag is niet meer mogelijk. Vanwege de grote belangstelling was deze mogelijkheid al binnen enkele dagen volgeboekt bij Treant. Wél bent u zaterdag 20 mei van 10.00 tot 13.00 uur van harte welkom voor allerlei extra activiteiten in het ziekenhuis. Zo zijn er in het Scheper in Emmen verschillende activiteiten waarbij u informatie krijgt over huidkanker, zonbescherming en fotodynamische therapie. In Refaja in Stadskanaal is er een informatiemarkt met onder meer stands met UV-werende kleding. Ook in Bethesda in Hoogeveen bent u van harte welkom tijdens de Huidkankerdag. 

Bescherm uw huid
Nu de zonnige tijd zich weer aandient, is het van belang om uw huid goed te beschermen tegen de UV-straling. Goed insmeren met zonnebrandcrème is heel belangrijk, vooral de huid van kinderen is nog kwetsbaar en daardoor gevoelig voor UV-stralen. Maar ook mensen die veel fietsen, buiten werken of mannen die kalend zijn, moeten UV-werende maatregelen treffen. Bijvoorbeeld door zonnebrandcrème te smeren of een petje op te doen.

Zelfcontrole
Het zelf controleren van de huid is heel belangrijk. De meest voorkomende aanwijzing voor huidkanker is een verandering op de huid, zoals een ruw plekje dat niet weggaat, een wondje dat niet geneest of een verandering in de kleur of grootte van een al bestaande huidafwijking. Als dat het geval, ga dan altijd naar de huisarts.

Over huidkanker
Huidkanker is een van de meest voorkomende huidziekten in Nederland en tevens de meest voorkomende vorm van kanker. Veel Nederlanders hebben een verhoogde kans op het ontwikkelen van een vorm van huidkanker. De verwachting is dat één op de vijf Nederlanders een vorm van huidkanker krijgt in zijn of haar leven.