Ziekenhuis Treant krijgt vinkjes voor goede stomazorg › Treant Zorggroep

Ziekenhuis Treant krijgt vinkjes voor goede stomazorg

Geplaatst op: 10 november 2016

Het ziekenhuis van Treant Zorggroep heeft voor alle locaties de vinkjes ontvangen voor goede stomazorg voor zowel urinestoma’s als darmstoma’s. Daarmee zijn de ziekenhuislocaties Bethesda, Refaja en Scheper opgenomen in de Stoma Zorgwijzer van de Nederlandse Stomavereniging.

De Stomavereniging heeft samen met stomadragers, stomaverpleegkundigen en artsen de normen voor goede stomazorg ontwikkeld. Voldoet een ziekenhuis aan de normen voor goede stomazorg dan krijgt het ziekenhuis in de Stoma Zorgwijzer een groen vinkje. Het groene vinkje is bedoeld als stimulans om de zorg op de ziekenhuislocatie beter af te stemmen op de wensen en behoeften van (aankomende) stomadragers.

Treant Zorggroep is blij met de verkregen accolades. ‘Het is fijn ook van de patiëntenvereniging te horen dat we het goed doen met onze stomazorg’, aldus Wilma van der Meer, stomaverpleegkundige bij het Refaja. ‘Inmiddels werken we op al onze ziekenhuislocaties op dezelfde wijze’, vult haar collega Marianne Lubberink uit het Scheper aan. ‘We hebben de beste werkwijzen van elkaar overgenomen. En daar vaart de patiëntenzorg wel bij.’