mijnTreant › Treant Zorggroep

mijnTreant

mijnTreant

Eén portaal voor patiënten van ons ziekenhuis en cliënten/bewoners van locaties voor wonen en zorg

Alle medische informatie overzichtelijk op een rijtje in een beveiligde omgeving: dat is mijnTreant.

Bij Treant kunt u voor zorg terecht op een van de drie ziekenhuislocaties (in Emmen, Hoogeveen of Stadskanaal) en op onze zeventien locaties voor wonen en zorg. Waar u ook onder behandeling bent: wij leggen uw zorggegevens vast in onze systemen.

In Nederland is wettelijk bepaald dat patiënten toegang moeten krijgen tot hun medische gegevens, en op welke wijze dit moet. Omdat gegevens ook uitgewisseld moeten worden, is eenmalige en eenduidige registratie zo belangrijk.

mijnTreant is het patiëntenportaal van Treant Zorggroep dat in de loop van 2019 gefaseerd live gaat. Dit betekent dat vanaf januari patiënten van zeven specialismen toegang krijgen. In de loop van 2019 voegen we daar steeds meer specialismen aan toe. Eind 2019 heeft iedere ziekenhuispatiënt van Treant Zorggroep toegang tot zijn/haar (medisch) dossier.

VIPP-programma voor de CARE

Ook voor de langdurige zorg heeft het Ministerie van VWS een regeling ‘in de maak’. Deze regeling, ‘VIPP Care’, heeft als doel alle cliënten in de langdurige zorg digitaal toegang te verlenen tot hun medische gegevens. Hierbij krijgen de cliënten de mogelijkheid de gegevens via een PGO in te zien. Treant is volop betrokken bij de ontwikkelingen.