Mijn voorbereiding › Treant Zorggroep

Mijn voorbereiding

Mijn voorbereiding

Patiëntveiligheidskaart

Wordt u opgenomen bij Treant of brengt u een bezoek aan de polikliniek, dan kunt u actief een bijdrage leveren aan veilige zorg. Via een patientveiligheidskaart nodigt Treant u uit om actief mee te denken over uw eigen zorgproces.

U vindt de kaart hier - op onze website, maar ook op onze ziekenhuislocaties. Op uw kamer en eventueel op televisieschermen. Ook heeft de patiëntveiligheidskaart een prominente plaats in het patiëntenportaal.

Wordt u opgenomen bij Treant, dan wordt de kaart met u besproken. De kaart helpt u bij het voorbereiden van uw bezoek aan ons ziekenhuis. Ook kan de kaart van pas komen om gebeurtenissen die u tijdens uw bezoek signaleert bespreekbaar te maken met uw zorgverleners. Bijvoorbeeld als u hetgeen de dokter of verpleegkundige u vertelt niet goed begrijpt. Of als u medicijnen krijgt die er anders uitzien dan u gewend bent.

Kijk op www.treant.nl/patientveiligheidskaart voor meer informatie.

3 goede vragen

Een knieoperatie of niet meer voetballen? Doorbehandelen of stoppen? Als u naar de arts gaat voor onderzoek of behandeling, heeft u altijd meerdere mogelijkheden waaruit u kunt kiezen. Welke behandeling of welk onderzoek het beste bij u past, hangt van een aantal zaken af. Bijvoorbeeld van de risico’s en de bijwerkingen, van uw leefstijl en omstandigheden, van uw beroep en uw wensen.

Het is belangrijk om samen met uw arts deze zaken op een rijtje te zetten. Dit kunt u doen door 3 goede vragen te stellen. Deze vragen nodigen uw arts uit goede informatie te geven en een open gesprek met u te voeren. Samen met hem of haar kunt u vervolgens beslissen welk onderzoek of behandeling het beste bij u past. U maakt zo een goed geïnformeerde keuze, en dat maakt de kans van slagen het grootst.

U heeft recht op goede informatie. De 3 goede vragen kunnen helpen om die goede informatie te krijgen. Op 3goedevragen.nl vindt u een informatief filmpje over de 3 goede vragen.

In het patiëntenportaal hebben de volgende 3 goede vragen een prominente plaats:

  • Wat zijn mijn mogelijkheden?
  • Wat zijn de voordelen en nadelen van die mogelijkheden?
  • Wat betekent dat in mijn situatie?