Publiekslezing over ongewild urineverlies op 19 juni in Emmen

Publiekslezing over urine-incontinentie bij vrouwen

Urine-incontinentie normaal? Zeker niet! Ongewild urineverlies komt veel voor, ongeveer 30% van de volwassen vrouwen in Nederland ervaart problemen. Voor zowel jonge als oudere vrouwen is behandeling goed mogelijk. Neem deel aan onze gratis publiekslezing op woensdag 19 juni in ziekenhuislocatie Scheper en laat u informeren over de verschillende vormen van urine-incontinentie en de behandelmogelijkheden.

Urologen, gynaecologen, continentieverpleegkundigen en bekkenfysiotherapeuten van ziekenhuislocatie Scheper leggen uit wat zij voor u kunnen betekenen. Ze geven uitleg over de oorzaken, vormen, onderzoek- en behandelmogelijkheden. Ook is er aandacht voor incontinentiematerialen. De physician assistent legt uit hoe een bezoek aan de continentiepoli eruit ziet. Natuurlijk is er volop ruimte om vragen te stellen.

Behandeling

Vrouwen die zich door hun klachten belemmerd voelen in hun dagelijkse activiteiten, doen er goed aan medische hulp te zoeken.

Als behandeling bij de eigen huisarts onvoldoende verbetering geeft, wordt de patiënt doorverwezen naar de continentiepoli van ziekenhuislocatie Scheper. Daar staat een gespecialiseerd team klaar om de klachten in kaart te brengen. Met de onderzoeksresultaten formuleren de uroloog, gynaecoloog, bekkenfysiotherapeut, physician assistent urologie en continentieverpleegkundige samen een behandelplan. Het behandelpalet varieert van vocht- en plasadviezen en bekkenfysiotherapie tot medicatie en een operatie. De meeste patiënten ervaren na behandeling een duidelijke verbetering. ‘Wat ben ik blij dat ik hier terecht ben gekomen’, is een veelgehoorde reactie.

Aanmelden

De lezing vindt plaats in vergaderzaal 2 van ziekenhuislocatie Scheper, Boermarkeweg 60 in Emmen.

U kunt zich per e-mail en telefonisch aanmelden voor de lezing.  

urologie.scheper@treant.nl

0591 69 14 75