Opening vernieuwd dagcentrum Oostermarke › Treant Zorggroep

Opening vernieuwd dagcentrum Oostermarke

Op zaterdag 21 september, tijdens Wereld Alzheimer Dag, wordt het vernieuwde dagcentrum van woonwijkcentrum Oostermarke aan de Veenkampenweg 110 in Emmen feestelijk geopend. U bent van harte welkom om bij de opening van het dagcentrum in Oostermarke aanwezig te zijn. Dit vindt plaats op zaterdag 21 september vanaf 15.00 uur.

Locatiehoofd Corrie Nauta heet bezoekers van harte welkom en zij houdt een toespraak. Hierna prikt een trouwe bezoekster van het dagcentrum in een grote ballon met confetti om het dagcentrum officieel te openen. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in het vernieuwde dagcentrum en zij kunnen vragen stellen aan medewerkers. Ook zijn diverse hobbyclubs van Oostermarke aanwezig om hun activiteiten te presenteren. De opening wordt muzikaal omlijst met een optreden van duo only us.

Het dagcentrum biedt ouderen met en zonder beginnende dementie structuur en het geeft hen een zinvolle invulling van de dag. Ouderen die hulp nodig hebben bij hun dagelijkse verzorging, die nieuwe mensen willen ontmoeten, samen willen koken en eten of willen deelnemen aan activiteiten zijn zeven dagen per week welkom in het dagcentrum.  Ook voor ouderen met beginnende dementie en hun naasten biedt het dagcentrum uitkomst.  Het dagcentrum biedt plek voor vijftien tot zestien bewoners.   

Week van dementie

De opening van het vernieuwde dagcentrum is tevens de aftrap van de week van dementie in Oostermarke. Op dinsdag 24 september worden mantelzorgers, medewerkers en vrijwilligers  getrakteerd op een interactieve theatervoorstelling genaamd ‘zorggeluk’. In de voorstelling over dementie komen een aantal zeer herkenbare situaties en alledaagse dilemma’s aan bod. Op donderdag 26 september is er een demonstratie van de Belevenistafel en een stamppotbuffet voor alle bewoners. Het winkeltje van Oostermarke verkoopt de gehele week bolchrysanten. De opbrengst van de verkoop is voor Alzheimer Nederland.