Opening beweegbrug Bilderdijk › Treant Zorggroep

Opening beweegbrug Bilderdijk

Beweging geeft voldoening, stimuleert de hersenen, verbetert het denkvermogen én brengt ouderen met elkaar in contact. Daarom wordt op vrijdag 11 januari de beweegbrug van Bilderdijk, locatie voor wonen en zorg van Treant Zorggroep in Hoogeveen, feestelijk geopend.

De loopbrug, die de ene kant van het gebouw verbindt met de andere kant, is omgetoverd tot beweegbrug door het plaatsen van verschillende beweegtoestellen. Op de beweegbrug kunnen bewoners eenvoudige lichamelijke oefeningen doen. De beweegbrug helpt ouderen ook om zo lang mogelijk vitaal te blijven.

Welkom!
U bent van harte welkom om bij de opening van de beweegbrug aanwezig te zijn. Dit vindt plaats op vrijdag 11 januari om 14.30 uur. U kunt zich melden bij Bilderdijk aan Bilderdijklaan 18. Wethouder Slomp van de gemeente Hoogeveen knipt samen met twee bewoners een lintje door om de beweegbrug officieel te openen. Ook kunt u de beweegbrug zelf uitproberen onder begeleiding van bewegingsagogen en een beweegassistent.

Informatie over de beweegbrug
De beweegbrug is een idee van innovatiemedewerker Henriëtte Neef van Bilderdijk. In samenwerking met producent Nijha zijn beweegtoestellen voor buiten aangepast voor gebruik binnenshuis. Met de beweegbrug wordt bewegen een vanzelfsprekend onderdeel van het dagelijks leven van bewoners. Plezier in het bewegen en het aanhouden van het eigen tempo staan voorop.